Nattens skogar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2018-05-09
Förlag
Modernista
Översättare
Thomas Warburton
Originaltitel
Nightwood
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
SAB
Hce
ISBN
9789177811770
Nattens skogar (inbunden)

Nattens skogar

Inbunden, Svenska, 2018-05-09
179
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
»Oförglömlig berättelse om två kvinnors kärlek och lidande. Att läsa den är som att dricka vin och se en pärla upplösas i glaset. Du har tagit in mer än du vet, verket bara fortsätter arbeta i dig.« | Jeanette Winterson

»Så bra att endast den som övat sina sinnen med poesi förmår uppskatta den så mycket den förtjänar.« | T. S. Eliot

Djuna Barnes Nattens skogar, ett av den litterära modernismens mest ikoniska verk, dokumenterar amerikaner, irländare, österrikare, judar - alla i någon form av exil - i det dekadenta tjugotalets Paris, Berlin och Wien.
Ingen glömmer den här romanens huvudpersoner efter att ha mött dem: Robin Vote, Nora Flood, Jenny Petherbridge, Matthew OConnor. Ändå är det inte bokens gestalter, och inte heller berättelsen som sådan, utan Djuna Barnes rika, stämningsmättade språk, med dess djuplodade insikter i kompulsiv passion, besatthetens natur, som gör Nattens skogar [Nightwood, 1936] till ett enastående prosaverk.
En av den engelskspråkiga litteraturens stora klassiker på 1900-talet blir åter tillgänglig på svenska, i Thomas Warburtons formidabla översättning.

DJUNA BARNES [1892-1982] var en amerikansk författare, poet, dramatiker, journalist och konstnär. Hon tillhörde den legendariska amerikanska författar- och konstnärskolonin i Paris på 1920- och 1930-talen. I dag räknas hon till den engelskspråkiga modernismens stora namn, tillsammans med James Joyce, Virginia Woolf, T. S. Eliot och Gertrude Stein.
Visa hela texten

Bloggat om Nattens skogar