Nattens skogar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2018-07-16
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Thomas Warburton
Originaltitel
Nightwood
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
337 g
SAB
Hce
ISBN
9789177811770
Nattens skogar (inbunden)

Nattens skogar

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-07-16
201
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Oförglömlig berättelse om två kvinnors kärlek och lidande. Att läsa den är som att dricka vin och se en pärla upplösas i glaset. Du har tagit in mer än du vet, boken bara fortsätter arbeta i dig.« Jeanette Winterson

»När jag läser Nattens skogar känner jag mig som kvinnan på omslaget; förförd, naken, inne i min egen värld tillsammans med boken, som sannerligen är en pärla.« Karenina.se

Djuna Barnes Nattens skogar, ett av den litterära modernismens mest ikoniska verk, dokumenterar amerikaner, irländare, österrikare, judar - alla i någon form av exil - i det dekadenta tjugotalets Paris, Berlin och Wien.
Ingen glömmer romanens huvudpersoner efter att ha mött dem: Robin Vote, Nora Flood, Jenny Petherbridge, Matthew O Connor. Men framför allt är det Djuna Barnes rika, stämningsmättade språk, med dess djuplodande insikter i besatthetens natur, som gör Nattens skogar [Nightwood, 1936] till ett enastående prosaverk.
En av den engelskspråkiga 1900-talslitteraturens stora klassiker, här i Thomas Warburtons formidabla svenska översättning.

DJUNA BARNES [1892-1982] var en amerikansk författare, poet, dramatiker, journalist och konstnär. Hon tillhörde den legendariska amerikanska författar- och konstnärskolonin i Paris på 1920- och 1930-talen. I dag räknas hon till den engelskspråkiga modernismens stora namn, tillsammans med James Joyce, Virginia Woolf, T. S. Eliot och Gertrude Stein.

»Så bra att endast den som övat sina sinnen med poesi förmår uppskatta den så mycket den förtjänar.« T. S. Eliot
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nattens skogar
 2. +
 3. Natt bland hästar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Natt bland hästar av Djuna Barnes (inbunden).

Köp båda 2 för 402 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nattens skogar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Som en mörk doftande skog...
  Sissinghurst, 21 augusti 2018

  Underbar värld att träda in i, som en mörk doftande skog av förnimmelser, ljud och känslor. En gren som knakar till, en fågel som blir väckt ur sin sömn, den sviktande fuktiga mossan under din bara fot som doftar friskt och syrligt.

 2. Underbar, men inte enkel!
  Ylva Silverbern, 10 augusti 2018

  Även om jag är en läshungrig person hade jag aldrig hört talas om Djuna Barnes förrän de berättade om henne i radioprogrammet Stil. Jag blev nyfiken på henne, och förstod att hon var en mycket speciell människa och en nydanare inom litteraturen. Kan anledningen till att hon inte lyfts fram särskilt mycket vara att hon var kvinna, att hon var lesbisk (eller möjligen bisexuell)?
  Hur som helst, när jag började läsa mer om henne förstod jag att Nattens skogar var ansedd som hennes främsta ska... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Djuna Barnes