Djurfarmen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
92
Utgivningsdatum
2021-09-10
Förlag
Modernista
Översättare
Nils Holmberg
Originaltitel
Animal Farm: A Fairy Story
Dimensioner
216 x 141 x 10 mm
Vikt
218 g
SAB
Hce
ISBN
9789177818649
Djurfarmen (inbunden)

Djurfarmen

Inbunden Svenska, 2021-09-10
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
På den misskötta Manor Farm gör djuren uppror och driver bort sin alkoholiserade husbonde, Mr Jones. Alla djur ska vara jämlika och råda över sig själva. Men Gamle majoren dör, och i tomrummet efter den prisbelönta galt som inspirerade till resningen inleds maktkampen mellan Napoleon och Snöbollen, två andra grisar med stark vilja. Gården ska heta Djurfarmen, och alla som går på två ben är fiender, därom är man ense. Men utopin stagnerar snart i dogmatik, intriger och rå maktutövning.
Djurfarmen är en politisk satir, som i allegorins form berättar hur revolution vänds i totalitärt förtryck. Med sina erfarenheter från spanska inbördeskriget i färskt minne riktar George Orwell i denna klassiska kortroman blicken mot det unga Sovjetunionen, där jämlikhetsdrömmen stelnat till stalinism.

 

GEORGE ORWELL föddes i Indien 1903 och avled i London 1950. Som journalist, kritiker och författare var han en skarp vedersakare av sin samtid och dess politiska förutsättningar och konsekvenser. Han ville ogärna definiera sig själv politiskt, även om han mot slutet av livet hävdade att allt han skrivit sedan 1936 utgick från tanken på en demokratisk socialism. Modernista har även gett ut George Orwells magnum opus - 1984.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Djurfarmen
  2. +
  3. Djurens gård : en saga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Djurens gård : en saga av George Orwell (pocket).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av George Orwell