Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2023-03-30
Förlag
Bokförlaget Polaris
Dimensioner
216 x 140 x 17 mm
Vikt
304 g
SAB
Do
ISBN
9789177959595
Visdom för människor i en föränderlig tid (inbunden)

Visdom för människor i en föränderlig tid

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-03-30
222
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Visdom för människor i en föränderlig tid Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»En mycket läsvärd och tankeväckande bok.« Bibliotekstjänst

»En riktig klokbok! Om vad det egentligen innebär att vara vis. Jag har ibland undrat om min humor tenderar att vara lite för svart, men här får jag lära mig att flera studier visar på ett nära förhållande mellan intelligens och humor, särskilt svart humor. Tack för det!« Pekka Heino

Vad är kreativ visdom? Behövs visdom i det moderna samhället? Och hur kan strävan efter visdom göra oss lyckligare?

På senare år har forskningen formligen exploderat av initiativ som gett sig i kast med begreppet visdom. Detta har möjliggjorts genom den tekniska utvecklingen, som medfört att man kunnat studera hur hjärnan och tänkandet fungerar på ett sätt som tidigare inte varit möjligt. Samtidigt har utvecklingen gjort det möjligt att studera vilka effekterna blir av att utveckla personliga egenskaper som är förknippade med visdom. Man kan numera mäta visdom. Resultaten är på många sätt häpnadsväckande!

I boken Visdom för människor i en föränderlig tid beskrivs fenomenet visdom med utgångspunkt i såväl historiska och kulturella källor som den senaste forskningen inom neurovetenskap och författarna besvarar frågor som: Vad är visdom? Behövs visdom i det moderna samhället? Vad kan den nya neuroforskningen bidra med? Och hur blir vi visare?

Simon Kyaga är överläkare i psykiatri. År 2014 la han fram en uppmärksammad avhandling vid Karolinska Institutet som undersökte sambandet mellan kreativitet och psykisk ohälsa.

Katrin Goldstein Kyaga är forskare och professor i interkulturell pedagogik och disputerade 1993 vid Stockholms universitet. Katrins forskning som professor i interkulturell pedagogik och Simons forskning som psykiatriker har närmat sig människans tänkande, lärande och kreativitet från skilda vetenskapstraditioner, och den här boken har skrivits i skärningspunkten mellan deras olika synsätt.

Fler röster om boken:

»Hoppfullt om att vi alla har möjlighet att bli visare och därmed också lyckligare.« M Magasin

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Visdom för människor i en föränderlig tid
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 421 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Visdom för människor i en föränderlig tid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Otroligt tänkvärd...
    Bobby, 4 augusti 2023

    En fantastisk bok som borde läsas i skolan, förslagsvis gymnasiet, och som man sen kan ha med sig hela livet som inspiration.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna