Vad hjärtat aldrig glömmer (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
431
Utgivningsdatum
2019-10-07
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Lisbet Holst
Originaltitel
The Things We Cannot Say
Dimensioner
216 x 146 x 30 mm
Vikt
610 g
SAB
Hce
ISBN
9789177991083
Vad hjärtat aldrig glömmer (inbunden)

Vad hjärtat aldrig glömmer

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-10-07
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»En stark roman om band som brutits.« Betyg 4 av 5, BTJ

»Fantastisk, stark och välskriven!« Jennies boklista

 

Trzebinia, Polen, 1939. Alina Dziak har vetat att hon kommer att gifta sig med sin bästa vän Tomasz sedan hon var 9 år gammal. Som förlovad 15-åring oroas hon inte av ryktena om att nazisoldater närmar sig den polska gränsen. Hon litar på sin familjs lugnande ord och drömmer i stället om dagen då Tomasz återvänder från universitetet i Warszawa. Sakta men säkert kryper ockupationen framåt. Snart slits Alinas lilla by sönder av rädsla och hat. Och just då, när hela deras liv är på väg att falla samman, försvinner hennes älskade Tomaz.

Florida, USA, 2019. När Alices älskade mormor läggs in på sjukhus hittar hennes familj en låda innehållande en liten lädersko, ett brev och ett foto på en ung man. Stroken som drabbat Alice mormor har påverkat hennes språkcentrum, men med hjälp av bilder och enstaka ord vädjar hon till sitt barnbarn att uppfylla hennes sista önskan: att resa till hennes barndoms Polen och hitta sanningen. Men vågar Alice lämna sin autistiske 7-årige son och sin högpresterande 10-åriga dotter med deras pappa, som har en helt annan syn på barnens behov, för att resa till Polen och nysta i familjens dunkla förflutna?

 

Kelly Rimmer är en storsäljande författare från Australien, där hon bor på landet tillsammans med sin man och deras två barn. Hon har bland annat jämförts med Jojo Moyes, David Nicholls och Nicholas Sparks. I Sverige har tidigare utgivits Jag utan dig och En mors bekännelse, som båda nått stora försäljningsframgångar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vad hjärtat aldrig glömmer
 2. +
 3. Ljuset vi inte ser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr (pocket).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vad hjärtat aldrig glömmer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastik, underbar och helt briljant
  @bettan_bokprataren (Örebro), 4 januari 2020

  En berättelse som inte bara är en spännande historien utan som också på ett briljant sätt fångar de starka kvinnornas öden som har stor betydelse för berättelsen. Kelly. De två historierna, nutid och dåtid, vävs ihop på bästa sätt. En fantastisk berättelse!

  Ja, egentligen tror jag att det är bäst att du läser den själv. Jag har svårt att sammanfatta den så det gör rättvisa till historien.
  Stark roman som berör och griper tag. läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2020/01/vad-hjartat-aldrig-glommer-kelly-rimmer.html

 2. Bladvändare som går rakt in i hjärtat!
  Villivonkansbooks, 28 november 2019

  Vad hjärtat aldrig glömmer är den tredje boken som jag läser av författaren. Både Jag utan dig och En mors bekännelse tyckte jag väldigt mycket om! Kelly Rimmer är fantastiskt bra på att skriva berättelser som berör och griper tag och Vad hjärtat aldrig glömmer är inget undantag. Här får vi följa unga Alina i Polen, i en tid när andra världskriget pågick för fullt och det var en kamp för att överleva. Vi får även följa Alice och hennes mormor Hanna i nutid i USA. Alices mormor är 95 år och ha... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kelly Rimmer