-
Utlämnande och berörande
Så fint att få en inblick i hur det är att komma till nytt land och allt det innebär. Kan varmt rekommenderas.
-
Mycket varm och bitvis gripande berättelse.
Arash Sanari beskriver mycket varmt hur det är att vara första och andra generationens invandrare. Skillnaden är enorm. Den första generationen är starkt formad av sin kultur och förmår inte göra våld på den medan andra generationen formas i umgänget med samhället om möjligheten ges.
Mycket läsvärd.
-
Väldigt bra bok
Välskriven! Intressant, varm och även lite sorglig berättelse om en flyktingpojke och hans pappa. Bokens uppbyggnad där författaren varvar sin egen text med pappans dagboksanteckningar är genial. Sträckläste den.
-
Fantastisk bok!
En välskriven, intelligent skildring av en pappa och hans son och deras gemensamma utveckling i ett nytt land. Denna bok skulle kunna användas som undervisningsmaterial för alla som arbetar med invandrare, har kollegor från andra länder eller bara umgås med människor med annan kulturell bakgrund. Boken visar också Sverige ur ett utifrån-perspektiv och borde vara en ögonöppnare för många. En fantastisk bok som borde läsas av alla eftersom den lär oss något viktigt om oss själva.
-
Betyg: 4 av 5.
Betyg: 4 av 5 - 📚 - En mycket välskriven, gripande, rolig, sorglig, berörande, tänkvärd, varm, och väldigt, väldigt bra bok. Rekommenderas varmt.
-
Fängslande och lärorik
Sverigevänner - Historien om hur pappa och jag försökte bli svenskast på Tjörn blev nominerad till Augustpriset i år vilket jag verkligen tycker var välförtjänt. Jag tycker det var mycket intressant att både få ta del av Arash och Jamshids tankar då det gav fler perspektiv. Boken är dessutom riktigt lärorik, och ger en bra inblick om hur det är att komma som nyanländ till ett annat land. Jag hade oerhört svårt att lägga ifrån mig boken då historien verkligen fångade mig.
-
Lättläst och tänkvärd
En mycket tänkvärd och gripande, liksom lättläst och underhållande berättelse om familjen Sanari, som skulle bli den svenskaste av alla familjer efter flykten från Iran. Men det är inte så enkelt att komma in i vårt homogena samhälle, hur mycket man än anstränger sig.
Ett av de korta kapitlen handlar om förväntningar på människor som flyr hit och en mening har fastnat i mitt huvud, här helt tagen ur sitt sammanhang: "Kan denna tyranni av låga förväntningar äntligen få upphöra?"
...
Läs hela recensionen
-
Intressant
Intressant skrivet om hur det är att vara invandrare i Sverige. Många bra reflektioner och roligt att läsa om tiden på 80 talet och fram till idag.
-
Livfull beskrivning
av hur det är att vara ny i Sverige. Med allvar och humor beskrivs kulturkrocken från två perspektiv; den vuxnes och barnets. Kampen som förs för att passa in är olika, men boken beskriver också hur styrkeförhållandet mellan generationerna ändras över tid.
Boken ger en insikt om hur svenska vanor och beteenden uppfattas för nysvenskar och är därmed en lärorik källa för att undanröja missuppfattningar.