Mitten (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2022-06-13
Förlag
Volante
ISBN
9789179652234
Mitten (e-bok)

Mitten E-bok

En måttfull stridsskrift i polariseringens tid

E-bok,  Svenska, 2022-06-13
183
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
I svensk politik spottas det ständigt mot mittcirkeln. Det talas om "den tomma mitten". Knappt någon politiker verkar vilja vara där och de sociala mediernas polariserande logik tvingar ut debatten på kanterna. Backa aldrig, erkänn inga misstag, kompromissa absolut inte. Mitten och allt som är förknippat med den verkar närmast vara något föraktat i vårt land. Men är det verkligen så?

Det där sättet att tänka, tala och debattera ligger förstås inte bara långt ifrån hur vi människor egentligen fungerar. Det är också något helt annat än vad folk faktiskt vill ha. I själva verket befinner sig de flesta svenska väljare just i mitten den är full av människor. Det är bara de politiska partierna som lämnat den.

Med samförstånd och halvvägsmöten som utgångspunkt hoppas Per Svensson & Svante Weyler nu kunna påverka valdebatten. Mitten : En måttfull stridsskrift i polariseringens tid är en bok i fyra delar: Den börjar biografiskt, med författarnas egen politiska utveckling och livsväg från mitten till mitten. Därefter tittar den närmare på mitten som ideologiskt projekt, tanken om allmänningarna och det gemensamma, med den svenska skolan som praktiskt exempel. Sedan studeras mittens filosofi , med Isaiah Berlin som ledsagare. Slutligen landar vi i mittens politik i praktiken där måttfullheten och institutionernas långsamhet råder.

Mitten : En måttfull stridsskrift i polariseringens tid är en blandning av berättelser, analyser och agitation.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna