Evigt ung : min och människans dröm om odödligheten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2022-11-29
Förlag
Volante
Medarbetare
Hansson, Kerstin (form)
Dimensioner
221 x 147 x 23 mm
Vikt
492 g
SAB
U
ISBN
9789179652524
Evigt ung : min och människans dröm om odödligheten (inbunden)

Evigt ung : min och människans dröm om odödligheten

Inbunden Svenska, 2022-11-29
229
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
BOKEN SOM STIRRAR DÖDEN I VITÖGAT. Sedan tidernas begynnelse har människan drömt om evigt liv. Vi har rest jorden runt i jakt på mirakulösa källor, ställt hoppet till ädla metaller eller sökt tröst i religionens löfte om himmelska paradis.

Även om det inte finns magiska artefakter som leder till långlevnad, så har vårt sökande inte varit förgäves. Tack vare banbrytande vetenskapliga upptäckter har vi slutligen hittat ungdomens källa. Den har funnits där hela tiden, gömd inuti oss.

Följ med journalisten och långlevnadsexperten Peter Ottsjö på en expedition genom odödlighetens historia. Han tar oss från profeterna, alkemisterna och författarna till gensaxarna, cellduscharna och avancerad teknik som innebär att vi kan se fram emot betydligt längre och friskare liv.

Arbetet med boken får även Peter att på lika dramatiska som oväntade sätt konfronteras med sin egen dödlighet, vilket blir början på ett livslångt experiment med målet att nå så hög ålder vetenskapen bara tillåter oss.

Evigt ung min och människans dröm om odödligheten är klok, rolig och essäistisk populärvetenskap när den är som bäst. Den för bland annat tankarna till älskade fackböcker som Patrik Svenssons Ålevangeliet (2019) och Nina Burtons Gutenberggalaxens nova (2016).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Evigt ung : min och människans dröm om odödligheten
  2. +
  3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 466 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »