Evigt ung : min och människans dröm om odödligheten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2022-11-29
Förlag
Volante
Medarbetare
Hansson, Kerstin (form)
Dimensioner
221 x 147 x 23 mm
Vikt
492 g
SAB
U
ISBN
9789179652524
Evigt ung : min och människans dröm om odödligheten (inbunden)

Evigt ung : min och människans dröm om odödligheten

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-11-29
249
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
BOKEN SOM STIRRAR DÖDEN I VITÖGAT. Sedan tidernas begynnelse har människan drömt om evigt liv. Vi har rest jorden runt i jakt på mirakulösa källor, ställt hoppet till ädla metaller eller sökt tröst i religionens löfte om himmelska paradis.

Även om det inte finns magiska artefakter som leder till långlevnad, så har vårt sökande inte varit förgäves. Tack vare banbrytande vetenskapliga upptäckter har vi slutligen hittat ungdomens källa. Den har funnits där hela tiden, gömd inuti oss.

Följ med journalisten och långlevnadsexperten Peter Ottsjö på en expedition genom odödlighetens historia. Han tar oss från profeterna, alkemisterna och författarna till gensaxarna, cellduscharna och avancerad teknik som innebär att vi kan se fram emot betydligt längre och friskare liv.

Arbetet med boken får även Peter att på lika dramatiska som oväntade sätt konfronteras med sin egen dödlighet, vilket blir början på ett livslångt experiment med målet att nå så hög ålder vetenskapen bara tillåter oss.

Evigt ung min och människans dröm om odödligheten är klok, rolig och essäistisk populärvetenskap när den är som bäst. Den för bland annat tankarna till älskade fackböcker som Patrik Svenssons Ålevangeliet (2019) och Nina Burtons Gutenberggalaxens nova (2016).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Evigt ung : min och människans dröm om odödligheten
 2. +
 3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Evigt ung : min och människans dröm om odödligheten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa svenska boken om forskning om åldrande
  Michael F, 14 februari 2023

  Jag har de senaste åren läst varenda bok som kommit ut på svenska och som handlar om hur vi kan leva längre och friskare. Det här är definitivt den mest initierade beskrivningen.

  Det finns ärligt talat bättre introduktioner till forskningen på engelska (t.ex. Ageless) men det här är en mer personlig skildring som kanske inte bara syftar till att prata om själva ämnet utan även är tänkt att vara trevlig att läsa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Ottsjö

 • Evigt ung

  Peter Ottsjö

  Boken som stirrar döden i vitögat. Sedan tidernas begynnelse har människan drömt om evigt liv. Vi har rest jorden runt i jakt på mirakulösa källor, ställt hoppet till ädla metaller eller sökt tröst i religionens löfte om himmelska paradis. Även om...