Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA (pocket) NY
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2024-05-23
Förlag
Volante
Medarbetare
Bohman, Beatrice (form)
Dimensioner
10 x 150 x 100 mm
Vikt
175 g
SAB
Kqa.6
ISBN
9789179653965

Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2024-05-23
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
UTÖKAD 2024-UTGÅVA

"Genom dessa politiska ökenlandskap leder Ekman läsaren med säker hand. Stilistiskt är hon saklig och noggrann med detaljer. Hennes blick är skarp, liksom förmågan att hitta de verkliga människorna vars röster förmår nyansera och sätta färg på berättelsen." - Sara Martinsson, Dagens Nyheter

Attackerna på demokratin dominerar nyhetsflödet från USA. Men bortom Donald Trump och stormningen av kongressen i januari 2021 finns en parallell berättelse och den förklarar varför den konservativa rörelsen trots allt blivit så framgångsrik.

Det handlar om brottsstatistik, social misär och en liberal politik som misslyckats på väsentliga områden. Det handlar om nyhetsmedier och techbolag som väljer bort politiskt känsligt innehåll. Det handlar om hur radikal vänsterideologi, långt ifrån den breda medelklassens värderingar, rivit isär Demokraterna och blivit norm på många av elitens institutioner.

Det handlar om krossade amerikanska drömmar.

Malin Ekman är hyllad USA-korrespondent för Svenska Dagbladet. I Skymning i Amerika reser hon genom landet och fäster blicken på det som annars sällan ryms i rapporteringen. Aktivister som ockuperar stadsdelar i Seattle. Karteller som utnyttjar människor som drömmer om ett liv på den amerikanska sidan gränsen. Privatskolor på Manhattan där överklassens barn delas upp efter hudfärg i antirasismens namn.

Fram träder en annan berättelse om USA.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA
 2. +
 3. Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafrågan inifrån

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den perfekta konflikten : Israel-Palestinafråga... av Johan Berggren (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok av Malin Ekman.
  Ragnar, 10 juli 2024

  För den som bygger sin bild av USA på svenska medier bör den här boken vara en ögonöppnare. Demokraterna ligger politiskt till vänster om socialdemokraterna vilket säkert förvånar många.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Malin Ekman

 • Allt jag finner i er ska jag finna i mig

  Malin Ekman

  "Det går en röd tråd genom mormor, mamma och mig och den går inte att klippa av. Allt är redan bestämt. Insikten sitter i kroppen: i benen, bröstet, blodet." Mamma säger att man kan dö när som helst, så det gäller att ta vara på livet, d...

 • Skymning i Amerika

  Malin Ekman

    Attackerna på demokratin dominerar nyhetsflödet från USA. Men bortom Donald Trump och stormningen av kongressen i januari 2021 finns en parallell berättelse och den förklarar varför den konservativa rörelsen trots allt blivit så framgångsri...