Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Stopp! Min kropp!
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2020-10-05
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Åsa Karsin
Dimensioner
233 x 203 x 8 mm
Vikt
290 g
SAB
Hcf
ISBN
9789179753498

Lilla boken om Stopp! Min kropp!

(25 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-05
147
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I samarbete med Rädda Barnen har bilderboksskaparen Åsa Karsin gjort en efterlängtad Stopp! Min kropp!-bok riktad direkt till de små barnen. En första bok om integritet, samtycke, att våga att säga stopp samt känna in, lyssna och förstå när någon säger nej.

Med kort, tydlig text och uttrycksfulla illustrationer guidar boken genom olika situationer i både hemmet och på förskolan.

Hur känns det att bli killad fast man inte vill? Kanske skrattar man ändå fast det inte är roligt?

Hur säger man stopp när man inte vill kramas? Och hur känns det om någon vill leka en lek eller göra något som inte känns okej? Då är det viktigt att lära sig att säga: Stopp! Min kropp!

Stopp! Min kropp! är väletablerat begrepp som tagits fram av Rädda Barnen, med syftet att stärka barns kroppsliga integritet. Ju tidigare barn blir medvetna om kroppens värde och gränser desto lättare blir det för dem att säga eller visa ja och nej. När vuxna vågar prata med barn om gränssättning och samtycke, rustar vi barnen med styrkan att berätta om någon gör något som de inte gillar. Det lägger också grunden till att förstå och respektera någon annans "nej".

För den som vill veta mer om begreppet Stopp! Min kropp! eller prata vidare med barnen så finns stödmaterial och mer information längst bak i boken. Där finns också länkar till lärarhandledning och annat material som är användbart för förskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lilla boken om Stopp! Min kropp!
 2. +
 3. Okej med dig? : lilla boken om samtycke

De som köpt den här boken har ofta också köpt Okej med dig? : lilla boken om samtycke av Åsa Karsin, Make Equal (inbunden).

Köp båda 2 för 315 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Lilla boken om Stopp! Min kropp!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Alla borde läsa den för sina barn
  D, 4 november 2021

  Jättebra och viktig bok om gränser och när man ska sätta en gräns. Tycler särskilt om hur "samtycke" förklaras. Fyraåringen förstod direkt och startade en lek där hon och jag omväxlande fick fråga om något var okej eller "stopp min kropp".

 2. Lilla boken om stopp! Min kropp!
  Refije Iljazi, 25 januari 2021

  Jag har läst boken för barn, åldrar 4-5 år.

  Vi har, diskuterat, ritat, lyssnat på sången stopp min kropp och även dramatiserat.

  Jag har även observerat barnens fria lek och sett att boken inspirerar enormt på många sätt.

  Väldigt bra bok. Jag kommer målmedvetet att jobba vidare med boken, på flera uttrycksätt.

 3. Nödvändig tyvärr
  Stina, 16 januari 2021

  Önskar att jag inte behövde lära min fyraåring att sätta gränser men på förekommen anledning så behövs det. Superbra och pedagogisk bok som lär barnen det viktiga med integritet.

 4. Viktigt ämne att synliggöra!

  Boken tar på ett bra sätt upp hur vi sätter gränser och att det är vi själva som bestämmer! Den utforskar hur vi får syn på våra känslor och tankar.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna