Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-02-17
Förlag
Mondial
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
220 x 145 x 22 mm
Vikt
362 g
SAB
Kma
ISBN
9789180022767
Hotet från Ryssland (inbunden)

Hotet från Ryssland

(89 röster)  |  Läs 15 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-02-17
79 239 Du sparar 160 kr!
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det finns ett före och ett efter den 24 februari 2022 när Ryssland inledde sin fullskaliga invasion av Ukraina. Sverige står nu inför det värsta säkerhetspolitiska läget på decennier, men hotet i dag är bredare än vid tidigare kriser. Ryssland använder inte bara det militära medlet utan även spioner och cyberattacker så väl som företagsköp och energiutpressning.

Före invasionen av Ukraina brukade vi svenskar ställa oss frågan: Behöver vi oroa oss för Ryssland, egentligen? Efter framstår den som naiv.

I Hotet från Ryssland förklarar Oscar Jonsson - forskare, doktor i krigsvetenskap och expert på rysk krigföring - hur vi bör förstå Ryssland och hur landet utgör ett hot mot Sverige.

*

»En enastående bra bok.«
Per Andersson, SVT Kultur

»Både kunnig och behändigt koncis.«
Expressen

»En genomarbetad och trovärdig bild av Putin och Co:s drivkrafter.«
Gefle Dagblad

»Övertygande och tydlig.«
Blekinge Läns Tidning

*

Oscar Jonsson är doktor i krigvetenskap och forskare vid Försvarshögskolan. Jonssons expertområde är rysk krigföring. Han har tidigare jobbat på Försvarsmaktens Högkvarter med hybridkrigföring och rysk strategi samt varit chef för Center for the Governance of Change vid IE University. Han är också kolumnist i Expressen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hotet från Ryssland
 2. +
 3. Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det fallna imperiet : Ryssland och väst under V... av Martin Kragh (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Hotet från Ryssland. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den behövs

  Alla kunskap från alla håll behövs för att få en förståelse för monstret i öst. Många människor håller sig borta från det onda i stället för att få kunskap för att förstå.

 2. Bra
  Uffe, 14 maj 2023

  Mycket som inte varit på nyheterna så det var bra info. Fick med det mesta. Bra info om Ukraina.
  Mycket bra bok.

 3. En bok som alla i Sverige borde läsa
  Nils R, 4 maj 2023

  En informativ och välskriven bok om det reella hotet som vi oftast tränger bort i Sverige eftersom vi, till skillnad från människor i våra grannländer, inte har upplevt krig, förtryck och ofrihet.

 4. Initierat om Rysslands militära strategi
  Clas-Göran Classon (Örebro), 21 april 2023

  En mycket aktuell och viktig sammanställning kring hur vår granne i öster tänker strategiskt och taktiskt när det gäller utrikespolitiskt agerande.

 5. Rysslandkänedom
  Sven-Erik Petersson, 21 april 2023

  En hel del jag inte kände till och jag rekommenderar gärna denna bok till andra. Vi behöver alla läsa såna böcker för att förstå vad som händer i vår omvärld.

 6. Dålig!
  Johan Karlsson, 18 mars 2023

  Har läst den. Den är dålig och bygger på vad man tror kan hända. Mycket slösnack i boken för att fylla ut sidorna. Dessutom full med falsk propaganda mot Ryssland. Hotet från Ryssland är 0. Snacka om hjärntvätt!

 7. Analytisk och sammanfattande
  Falconer, 15 mars 2023

  Oscar lyckas beskriva komplexiteten i hur Ryssland fungerar på ett tydligt sätt utan att missa de detaljer som driver landet. Speciellt bra är avsnittet om skillnaden från väst och hur korruptionen styr.
  Andra delar om informationspåverkan och hur Ryssland jobbar med påverkan av väst var otäckt och mycket bra.

 8. Mycket läsvärd bok om ett aktuellt ämne

  Boken är mycket intressant och gav mig bättre inblick hur dagens Ryssland fungerar.
  Boken är mycket intressant och gav mig bättre inblick hur dagens Ryssland fungerar.

 9. Mycket intressant läsning!
  Lennart Stenberg, 10 mars 2023

  Oscar Jonsson har lagt ned ett mycket gediget arbete för att beskriva bakgrunden till utvecklingen i Ryssland och dagens situation med kriget i Ukraina.

 10. Kanon
  Bertil Gustafsson, 8 mars 2023

  Boken borde ingå i alla vuxenutbildningar från konfirmationen till magisterexamen. Jonsson lyckas förklara komplexa strukturer på ett sådant sätt att jag är beredd att sätta mig i TV-soffan som expert efter att ha avslutat boken.

 11. Välskriven faktabok
  Sven Save, 8 mars 2023

  Det är uppenbart att författaren är mycket väl insatt i ämnet. Beskriver problemet med Ryssland på ett objektivt sätt utan att varken försköna eller överdriva. Duckar inte för det stora problemet: Det ryska folkets ansvar. Anfallskriget mot Ukraina är inte bara Putin och hans bundsförvanters krig utan faktiskt också det ryska folkets krig mot ett broderfolk och hela den europeiska säkerhetsordningen. Oscar Jonsson blottlägger på ett förtjänstfullt sätt att det stora problemet och grunden för ... Läs hela recensionen

 12. Ögonöppnare
  Håkan Kangert, 8 mars 2023

  Boken visar tydligt vilka krafter och motiv som driver Kreml till ett handlande, som är totalt obegripligt från ett västerländskt perspektiv.

 13. En som vet

  Väldigt tillgänglig och välskriven bok om ett högaktuellt ämne, som kommer att fortsätta vara aktuellt länge framöver. Skriven av Sveriges mest insatte expert i ämnet!

 14. Välskriven
  Gustaf, 6 mars 2023

  Författaren har ett väl underbyggt resonemang som är mycket intressant. Boken är en mycket bra grund om man är intresserad av att förstå Ryssland.

 15. Konsten att lära känna sin fiende.
  Olof Granstedt (Trelleborg), 25 februari 2023

  Oscar Jonsson kom ut med denna bok nu. Där redogör han för de ryska intentionerna och förmågorna. Han hävdar i slutet att Sverige borde kunna motstå rysk påverkan om vi bara är nog beslutsamma och agerar brett. Det rör inte bara kanoner, flygplan, båtar och soldater. Det gäller absolut lika mycket vår civila motståndskraft. En del skulle nog kunna kalla det icke-vålds försvar. Cyberangrepp på samhälle och industri, etablering av industri, upphandling av mark och fastigheter, närvaro på univer... Läs hela recensionen

Visa alla 15 recensioner

Fler böcker av Oscar Jonsson

 • The Russian Understanding of War

  Oscar Jonsson

  This book analyzes the evolution of Russian military thought and how Russia's current thinking about war is reflected in recent crises. While other books describe current Russian practice, Oscar Jonsson provides the long view to show how Russ...

 • Russian Understanding of War

  Oscar Jonsson

  This book analyzes the evolution of Russian military thought and how Russia's current thinking about war is reflected in recent crises. While other books describe current Russian practice, Oscar Jonsson provides the long view to show how Russian m...