Feministpastorns tro och tvivel (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2020-09-09
Förlag
Bazar Förlag
Dimensioner
219 x 151 x 22 mm
Vikt
398 g
SAB
Cjz Kazen, Esther
ISBN
9789180060158
Feministpastorns tro och tvivel (häftad)

Feministpastorns tro och tvivel

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2020-09-09
192
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Att vara både frikyrkopastor och feminist kan vara komplicerat. Esther Kazens tro kantats av tvivel och frustration över en religion som utövat både kvinnoförtryck, homofobi och rasism? Hur orkar hon älska sin tro utan att blunda för dessa problem? Och hur är det egentligen att vara troende i ett av världens mest sekulära länder? Esther vill vara troende utan att förenkla eller förminska och löser det genom att vara vän med både sin tro och sina tvivel. Feministpastorns tro och tvivel ger en glimt av hur livet som kristen kan se ut och visar på att det är fullt rimligt att vara troende, feminist och allierad för HBTQ-personers rättigheter. Radikala och inkluderande värderingar finns i kristendomens själva grund.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Feministpastorns tro och tvivel
 2. +
 3. Gode Gud välsigna maten amen : En bok om bordsbön

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gode Gud välsigna maten amen : En bok om bordsbön av Johanna Gustavsson, Joel Halldorf, Esther Kazen, Anne Lamott, Kristian Lundberg (inbunden).

Köp båda 2 för 285 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Feministpastorns tro och tvivel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Så varm, så inkluderande, så hoppfull - Tack!
  Anni, 22 maj 2021

  Detta är en mycket tankeväckande, intressant, lustfylld, varm och hbtq-bejakande bok, som utgår från en kristen livssyn och ett bibliskt perspektiv. Rekommenderas varmt! Speciellt till alla som själva är troende eller kommer i nära kontakt med troende personer, men även alla andra, oavsett hur och vad vi tror på. En mycket inkluderande bok, med ett starkt kärleksbudskap, skriven på ett lättillgängligt språk.

 2. Förförstålse
  Per-Erik Gustavsson, 2 oktober 2020

  Jag skulle rekommendera den till några av mina vänner. Man behöver dock ha en viss förförståelse för att förstå hennes funderingar.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Esther Kazen

 • Gode Gud välsigna maten amen : En bok om bordsbön

  Johanna Gustavsson, Joel Halldorf, Esther Kazen, Anne Lamott, Kristian Lundberg

  Tack för maten! Bordsbönen kan vid en första anblick verka obetydlig. Men en enkel bordsbön kan i längden hjälpa oss att se på våra kroppar, på naturen och på våra bordsgrannar med mer tacksamhet och ödmjukhet. Den kan påminna oss om att inte ta l...