Sekten : ett reportage om Knutby Filadelfia (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (327.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anna Lindman
Utgivningsdatum
2021-08-23
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789180205436
Sekten : ett reportage om Knutby Filadelfia (ljudbok)

Sekten : ett reportage om Knutby Filadelfia Ljudbok

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-08-23

Styckköp

148

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ingen går med i en sekt. Det är den kärleksfulla gemenskapen som lockar, den stora känslan av mening, strålkastaren av varmt ljus som sköljer över en. Som sedan plötsligt slocknar, och det blir hårt, det blir kallt, och man måste vara stark.

När Knutby Filadelfia faller samman 2016 har församlingen under tjugo år präglats av systematiserad, fysisk och psykologisk misshandel, sexuellt utnyttjande och en bergfast tro på att Himlens drottning, Kristi brud, är en av dem.

I sitt stora reportage möter Anna Lindman de vanliga medlemmarna, pastorerna och barnen som växte upp i sekten, och berättar om den tilltagande radikaliseringen och de rättsliga domarna mot församlingens ledare. Sekten är en omskakade genomlysning av den destruktiva gemenskapens mekanismer och hur denna sorts relationer kan snärja också den starkaste.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sekten : ett reportage om Knutby Filadelfia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så fin och viktig bok!
  -, 23 januari 2023

  Tack Anna Lindman för denna bok, som så rakt, lättförståeligt, ömsint och värdigt skildrar mekanismerna i dysfunktionella relationer om det så gäller sekter eller par. Särskilt avsnittet om Följarna, gav mig till sist en förklaring till varför det kan bli som det blir.

 2. Fascinerande
  -, 23 september 2021

  Berättelsen är både väl sammansatt och stringent. Fascinerande trots att jag läst flera andra böcker om Knutby. Bra uppläsare!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anna Lindman

 • Alla kan dö

  Nina Hemmingsson, Anna Lindman

  Hur orkar man leva när man vet att man när som helst kan dö? Journalisten Anna Lindman och tecknaren Nina Hemmingsson förenas i sin rädsla och bestämmer sig för att våga tala med människor som vet att de har en kort tid kvar att leva. Deras samtal...