Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Elin Roth (del 1)
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2022-09-19
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
217 x 143 x 27 mm
Vikt
532 g
SAB
Hc
ISBN
9789180500234

Tukta

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-09-19
237
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
FILIPSTAD ÅR 1950. Elin Roth arbetar i sin farfars antikvariat men drömmer om att bli polis, som sin far. Så länge hon kan minnas har hon hjälpt honom med brottsutredningar. Men när Elin en dag begår ett ödesdigert misstag utesluter fadern henne från framtida utredningar. Hon försöker intala sig själv att det är bland böckerna hon ändå hör hemma. Till dess att en misshandel sker i staden och allt pekar på att en närstående är skyldig - då börjar Elin i hemlighet söka efter sanningen.

ÅR 1890. Systrarna Ingrid och Sara lever med sin svårt sjuka far djupt inne i granskogen. Innan fadern dör får han den sexåriga Ingrid att avge ett löfte: hon ska till varje pris skydda sin yngre syster genom livet. Men systrarna skickas från barnhus till fosterhem och uppväxten präglas av våld och vuxna som sviker. Ingrid finner tröst i naturen, en värld som är mer förutsägbar och lättare att kontrollera än den verklighet hon lever i.

Helén Wigh skildrar återigen ett historiskt Värmland. Tukta är första delen i spänningsserien om Elin Roth, en ung kvinna som bestämt sig för att gå sin egen väg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tukta
 2. +
 3. Söndra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Söndra av Helén Wigh (inbunden).

Köp båda 2 för 474 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Tukta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En mycket bra roman!

  Helén Wighs tredje bok är lika välskriven och spännande som de tidigare. Trevligt med både nutid och dåtid. Väntar bara på den andra boken i trilogin.

 2. Väldigt spännande och välskriven bok!

  Historiska romaner är en riktig favorit hos mig. Och är de dessutom en generationsroman som spänner över olika tidsepoker så är lyckan total.

  Boken "Tukta" är just det och jag var mycket spänd på om den skulle uppfylla mina önskningar. Men jag behövde inte vara orolig, jag märkte ganska snabbt att de två olika historierna fängslade mig fullständigt. Jag visste ju att de skulle korsas på något sätt men kunde inte klura ut hur.

  Detta är Helén Wighs tredje bok och hon går från... Läs hela recensionen

 3. Kan inte bli så mycket bättre
  @bettan_bokprataren (Örebro), 30 oktober 2022

  Jag älskar Helens sätt att skriva. En spänningsbok kan inte bli så mycket bättre än så här.
  Tukta är välskriven, tät och spännande och är del ett om Elin Roth, en ung kvinna som vill gå sin egen väg. Elin bedriver egna efterforskningar till mångas förtret och jag gillar greppet som inte gör att det här är ytterligare en bok där poliser har huvudrollen.
  Helén Wigh sätt att väva samman historierna från två skilda tidsåldrar görs på ett fantastiskt sätt där jag först i slutet insåg vad d... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Helén Wigh