Från Tranås till Chicago (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Tranåstrilogin (del 1)
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2023-09-11
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
25 x 212 x 130 mm
Vikt
410 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180530576

Från Tranås till Chicago

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-09-11
246
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Året är 1926. Ebba i Tranås är arton år. Hon vet att hon ska vara glad över att alls ha fått ett jobb, men åh, vad hon längtar hem till far och mor och åh, vad hon önskar sig en annan framtid än som piga. Dessutom saknar hon sina bröder som farit över havet till Amerika. Men plötsligt tar livet en oväntad vändning och Ebba finner sig ombord på en oceanångare, på väg till bröderna i Chicago och ett helt nytt liv. Väl på plats upptäcker Ebba snart att tillvaron i Amerika är svårare än bröderna velat ge sken av och även om hon får en anställning i ett fint hushåll så går det inte att blunda för de sociala orättvisor som får missnöjet i staden att sjuda.

Minneapolis 1920. Den lilla familjen April kämpar för sin överlevnad. Även för dem är en livsomvälvande händelse på väg, men just nu handlar allt om att tjäna ihop till mat och hyra. Tänk om de vetat vad som snart kommer att ske. Och att Ebba från Sverige så småningom blir en del av deras liv.

CAMILLA DAHLSON har tidigare arbetat som journalist i både dags- och fackpress och är utbildad civilekonom. Sedan 2013 har hon utkommit med ett flertal barn- och ungdomsböcker samt den populära Sommen-serien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Från Tranås till Chicago
 2. +
 3. Törnrosens triumf

De som köpt den här boken har ofta också köpt Törnrosens triumf av Anna Laestadius Larsson (inbunden).

Köp båda 2 för 456 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Från Tranås till Chicago. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Älskade boken
  veronicas_bok_bak_liv, 4 november 2023

  Året är 1926. Ebba är 18 år, bor i Tranås och arbetar som piga. Hon längtar hem till mor och far, till ett annat liv och till sina bröder som farit över havet till Amerika. En dag tar livet en vändning och hon befinner sig på en båt till Amerika och sina bröder i Chicago. Ebba får anställning i ett fint hushåll men tiderna förändras och lågkonjukturen slår till hårt, mitt i allt detta korsas hennes väg med Mary April.

  Detta är del 1 i en planerad serie, en historisk feelgoodroman oc... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Camilla Dahlson