Vithetens hegemoni (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-05-19
Förlag
Tankekraft Förlag
Översättare
Maria Åsard, Patricia Lorenzoni
Medarbetare
Redemo, Rasmus (red.)
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
340 g
ISBN
9789186273194

Vithetens hegemoni

(4 röster)
Kartonnage,  Svenska, 2011-05-19
299
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vithetens hegemoni innehåller reflektioner om vithet och rasism i vardagen och inom olika institutionskulturer. Genom att dra nytta av sin egen erfarenhet av att bebo en vit värld som en icke-vit kropp undersöker feministen och teoretikern Sara Ahmed hur vitheten blir världslig, hur vithet är resultatet av en rasifiering som skapar ramarna för vad kroppar kan göra.

I föreliggande antologi introduceras läsaren för en rad centrala områden i Ahmeds författarskap, såsom affektekonomier, känslopolitik, hemmets orient, mångkulturalismens lyckolöften och vithetens fenomenologi. Ett bärande tema är hennes analyser av hur vitheten lyckas upprätthålla sin hegemoni också genom antirasistiska strävanden och mångfaldsprojekt.

Sara Ahmed är professor i Race and Cultural Studies vid Goldsmiths College, University of London. Vithetens hegemoni är det första av hennes verk som ges ut på svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vithetens hegemoni
  2. +
  3. Skolutveckling för hållbart lärande - - teoretiska och praktiska perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skolutveckling för hållbart lärande - - teoreti... av Christian Lundahl, Larissa Mickwitz, Pia Skott, Erika Björkström, Lesley Brunnman (häftad).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Ahmed