Ett bipolärt hjärta (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2012-01-16
Upplaga
1
Förlag
Lindqvist Publishing
Dimensioner
220 x 140 x 15 mm
Vikt
280 g
SAB
Lz Anserud, Rebecca
ISBN
9789186527075
Ett bipolärt hjärta (inbunden)

Ett bipolärt hjärta

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-01-16

Slutsåld

Sjukdomen har våldtagit mig flera gånger om, dränkt mig ner i havets djup och hånskrattat åt mig. Orkar du simma upp din jävel? Orkar du? Nej du orkar inte ett förbannat skit, tro inget om dig själv. Du kommer inte att klara det! [] Jag har känt mig svagast i världen. Legat på golvet som ett litet barn med kniven i handen. Funderat starkt på att ge upp, skära mig i handleden och låta det sista livet sippra ut till en vackrare plats. I dag äger inte sjukdomen mig, jag äger den och jag ska aldrig låta den våldta mig igen ...

Så inleder Rebecca Anserud sin självbiografi som handlar om hennes kamp mot bipolär sjukdom. Hon insjuknade när hon var 15 år, men fick inte sin diagnos förrän fem år senare. För att komma dit krävdes ansträngningar och envishet från Rebeccas sida och hon hamnade i en evighetskarusell inom psykiatrins olika instanser. Under åren som gått har hon legat inne sjutton gånger på slutna psykiatriska avdelningar, testat elchockbehandlingar (ECT) och mängder av olika mediciner. Allt för att få balans i sitt sjukdomstillstånd och för att komma bort från depressionens självmordstankar och manins sömnlöshet.

Med boken Ett bipolärt hjärta vill Rebecca nå ut till de personer som lider av psykisk ohälsa och deras anhöriga för att visa att det finns en väg ut ur helvetet. Det finns mediciner och hjälp att få, men det krävs hårt arbete för att komma dit och då behövs anhörigas stöd.
Tonny Andersen, överläkare vid Norrlands universitetssjukhus, har skrivit förordet till boken och Rickard Bracken, projektledare på Handisam och Hjärnkoll, har skrivit efterordet för att visa deras stöd i Rebeccas kamp. Dessutom kommenterar anhöriga till Rebecca i boken om hur det är att ha en bipolär vän och familjemedlem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ett bipolärt hjärta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs den
  Kerstin, 12 mars 2012

  Är mamma till en bipolär tjej. Den här boken säger allt. Förstår mycket mer efter att jag läst den. Alla borde läsa den.

 2. Suverän!
  Emma, 25 januari 2012

  Känner denna tjej via nätet sedan ca ett år tillbaka. Hon har redan den vägen berört mig djupt. Vi har haft kontakt ganska tätt emellanåt och jag har fått läsa utdrag ur boken innan den släpptes... De texterna berörde mig djupt in i själen... När boken kom i brevlådan idag så började jag läsa den så fort det blev tillfälle och jag har läst ut den på några få timmar... Den var precis lika bra som jag trott, trots innehållet i så är det en riktig Värma Hjärtat bok! Hon förmedlar texten på ett ... Läs hela recensionen

 3. Ett Bipolärt hjärta
  Emli, 21 januari 2012

  Denna bok är värd att rekommendera. För alla har vi någon i vår närhet som har någon form av psykisk sjukdom. Känner författaren som har skrivit boken samt en tjej kompis om är bipolär å denna bok hjälpe mig att få en större inblick vad dom har gott igenom.

  Denna bok öppnar ens ögon helt-

Visa alla 3 recensioner