Allt detta tillhör mig (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
307
Utgivningsdatum
2011-12-05
Upplaga
1
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Sophie Sköld
Originaltitel
Pamet' moji babicce
Medarbetare
Andersson, Thomas (form)
Dimensioner
200 x 135 x 34 mm
Vikt
560 g
SAB
Hce
ISBN
9789186703066
Allt detta tillhör mig (inbunden)

Allt detta tillhör mig

Inbunden Svenska, 2011-12-05
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Allt detta tillhör mig är historien om fyra generationer mongoliska kvinnor vars öden från sin olika perspektiv vävs in i varandra.
Det mongoliska livet är en värld exotisk och fjärran den europeiska; de stora vidderna, livet i geren på stäppen. Samtidigt som de känslor och erfarenheter sin skildras är universella och likadana världen över, liksom det förtryck och den xenofobi kvinnorna utsätts för. Problemen och livsödena är de för en farmor som ett barnbarnsbarn, även om tiden och miljön skiljer sig. Längtan efter något annat, något bättre, som så ofta leder till något än värre.

Berättelsen tar sin början i det vidsträckta mongoliska landskapet med hästar, jakmjölk, livet i de rökfyllda gererna och en systers för tidiga död, för att sedan i längtan till storstaden fortsätta till Ulanbaatars fattiga betonghöghus, små serveringar, utbredd alkoholism, arbetet som prostituerad på bordell och en oäkta dotter. Generationernas öden flätas samman alltmer och en växlande relation mellan kärlek och förakt skrivs fram att utnyttjas, viljan till revansch. Allt detta tillhör mig är en drabbande roman som inte lämnar någon oberörd.

Petra Hulova är född 1979 i Prag, där hon också är bosatt. Hennes debut Allt detta tillhör mig belönades med priset för årets bästa tjeckiska bok och vissa kritiker misstänkte att hennes namn var en pseudonym för Jáchym Topol, som hon också har haft som mentor. Hulova har utöver Tjeckien också varit bosatt i USA och Mongoliet. Hon har översatts till ett flertal språk och Allt detta tillhör mig har bland annat tilldelats pris för bästa översatta bok i USA.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Petra Hulova