Hägern (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
116
Utgivningsdatum
2015-03-20
Upplaga
1
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Elin Svahn
Originaltitel
La héronnière
Medarbetare
Andersson, Thomas (form)
Dimensioner
155 x 110 x 15 mm
Vikt
155 g
SAB
Hce
ISBN
9789186703325
Hägern (inbunden)

Hägern

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2015-03-20
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
I en sjö i Quebec flyter fåglar fulla med hagelammunition. En gammal man sorterar foton och tänker tillbaka på sin ungdoms by. En sommargäst observerar hänfört älgjaktens intåg i byn. Vem sköt gubben Lefebvre? En kvinna ger sig iväg, som så många andra före henne, en kvinna stannar kvar. En kvinna beslutar sig för att dö innan vintern kommer.

I Lise Tremblays Hägern möts fem personer som alla har någon koppling till en namnlös by i det fransktalande Quebec. Fem novelliknande kapitel på karg prosa skapar en suggestiv påträngande stämning och pekar på såväl den kanadensiska som den svenska landsbygdens eviga dilemma: avfolkning, turismens nödvändighet för byns fortlevnad, längtan bort och misstänksamhet mellan bybor och sommargäster. En misstänksamhet där byborna och de fågelskådande och älgjagande gästernas innersta tankar blottas i brytpunkten mellan desperation och viljan att bevara.

När Hägern utkom i Kanada aktualiserade den en diskussion om förhållandet mellan stad och landsbygd. Den belönades med ett flertal priser som Grand prix du livre de Montréal och Prix des libraires du Québec.

Lise Tremblay är född 1957 i Chicoutimi i Quebec. Hon debuterade 1990 och har utkommit med fem böcker som belönats med ett flertal priser och översatts till en rad språk. Hon är idag bosatt i Montreal.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lise Tremblay