Kvinnor i arbete och reproduktion : havandeskapspenningens tillämpning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Studier i välfärdssamhälle, socialförsäkring och arbetsliv (del 4)
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
1993-08-01
Upplaga
1
Förlag
Bokbox förlag
Dimensioner
218 x 145 x 15 mm
Vikt
355 g
SAB
Okcb-c
ISBN
9789186980139
Kvinnor i arbete och reproduktion : havandeskapspenningens tillämpning (häftad)

Kvinnor i arbete och reproduktion : havandeskapspenningens tillämpning

Häftad,  Svenska, 1993-08-01
338

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Åtminstone fram till slutet av 1980-talet gick utvecklingen på lagstiftningens område mot ökad jämställdhet och därmed ökad jämlikhet i samhället. Denna utveckling är i den vetenskapliga debatten och i folkmun intimt knuten till välfärdssamhället. Ett viktigt tema i denna bok är hur havandeskapspenningen är förbunden med denna utveckling. Detta angrips genom en studie av lagstiftningsprocess och tillämpning.

Viktiga frågor i boken är hur lagstiftare, försäkringskassor, arbetsgivare och kvinnor bedömer påfrestningar i arbetet, vilka kvinnor som söker respektive beviljas havandeskapspenning, om försäkringskassorna tar hänsyn till individuella faktorer som påverkar kvinnans möjlighet att fortsätta arbeta under hela graviditeten, samt om mäns och kvinnors värderingar av påfrestningar i arbetet skiljer sig åt. Finns det ett begränsande patriarkat? Hur ser det ut? Hur går försäkringskassorna till väga när de fattar beslut?

SVEN-ERIK OLSSON är numera universitetslektor i socialt arbete vid Högskolan Kristianstad. Kvinnor i arbete och reproduktion är hans doktorsavhandling i rättssociologi från Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvinnor i arbete och reproduktion : havandeskapspenningens tillämpning
  2. +
  3. Arbetsskadeförsäkringen i högsta instans

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbetsskadeförsäkringen i högsta instans av Kjell E Eriksson, Antoinette Hetzler, Erik Wesser, Jonas Arenius, Jorge Kerz (häftad).

Köp båda 2 för 675 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sven-Erik Olsson

  • 30 år av mitt liv

    Sven-Erik Olsson

    "30 år av mitt liv" är inte endast en levnadsskildring utan också en kulturskatt till eftervärlden. Genom målande miljöbeskrivningar och dialektalt återgivna dialoger levandegör Sven-Erik med känsla och skärpa sin uppväxttid i Ramdala, s...

Övrig information

Olsson, Sven-Erik. Kvinnor i arbete och reproduktion. Havandeskapspenningens tillämpning. Bokbox förlag. ca 234 s. . . Ett viktigt tema i denna bok är hur havandeskapspenningen är förbunden med utvecklingen mot ökad jämlikhet i samhället. Detta angrips genom en studie av lagstiftningsprocess och tillämpning. Viktiga frågor i boken är hur lagstiftare, försäkringskassor, arbetsgivare och kvinnor bedömer påfrestningar i arbetet, vilka kvinnor som söker respektive beviljas havandeskapspenning, om försäkringskassorna tar hänsyn till individuella faktorer som påverkar kvinnans möjlighet att fortsätta arbeta under hela graviditeten, samt om mäns och kvinnors värderingar av påfrestningar i arbetet skiljer sig åt. Finns det ett begränsande patriarkat? Hur ser det ut? Hur går försäkringskassorna till väga när de fattar beslut?