Hälsans sociala villkor (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2004-12-01
Upplaga
1
Förlag
Bokbox Förlag
Medarbetare
Kolfjord, Ingela (red.), Widding Hedin, Lena (red.)
Dimensioner
218 x 148 x 14 mm
Vikt
360 g
SAB
Vna,Oab
ISBN
9789186980306
Hälsans sociala villkor (häftad)

Hälsans sociala villkor

Häftad,  Svenska, 2004-12-01
282

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Författarna i denna antologi är lärare och forskare vid Malmö högskola, området Hälsa och samhälle. Malmö högskola är organiserad i områden, där varje område inrymmer kunskapsfält från flera vetenskaper. Denna organisering syftar till en flervetenskaplig utveckling av utbildning och forskning. En sådan utveckling kan ses som en strävan mot integration av kunskaper över traditionella ämnesgränser och mellan vetenskapliga traditioner och vetenskapsområden.

Inom området Hälsa och samhälle utbildas socionomer, sjuksköterskor, folkhälsovetare och biomedicinska analytiker. Det dominerande kunskapsinnehållet i var och en av dessa utbildningar är utvecklat inom respektive vetenskap och praktik. Studenterna kommer beroende på den utbildning de väljer att möta synsätt, förklaringsmodeller och forskningsmetoder som är dominerande inom disciplinen. Genom att de ovan nämnda utbildningarna organiseras inom ett och samma område och genom att lärare undervisar och forskar och studenter studerar över traditionella utbildningsprogram skapas förutsättning för en flervetenskaplig utveckling av utbildning och forskning.

Avsikten med denna bok är att den ska kunna användas som en introduktion för studenter och yrkesverksamma inom vård och socialt arbete. Bokens författare har skrivit boken utifrån de forskningsområden där de är verksamma och några även utifrån erfarenheter av undervisning i kursen Hälsa och samhälle.

I boken ges exempel på både social och vårdvetenskaplig forskning om människors livsvillkor. Genom att utgå från båda dessa vetenskaper kan en mångfald perspektiv på människors hälsa och sociala välfärd tydliggöras och förklaras.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hälsans sociala villkor
  2. +
  3. När ingen lyssnar

De som köpt den här boken har ofta också köpt När ingen lyssnar av Diamant Salihu (inbunden).

Köp båda 2 för 511 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Hälsa måste studeras ur ett helhetsperspektiv, med en helhetssyn på människan som social varelse. Med utgångspunkt i centrala sociala kategorier som klass, genus och etnicitet kan ämnesöverskridande forskningsstrategier tillföra viktig kunskap för yrkes-utövare som möter människor i behov av vård eller social omsorg. I boken Hälsans sociala villkor diskuteras hur olika sociala faktorer, strukturella, mellanmänskliga och individuella, var för sig eller tillsammans betingar människors livskvalitet, och därmed, i det längre perspektivet, människors hälsa. Författarna är lärare och forskare vid Hälsa och samhälle, Malmö högskola, och boken vänder sig till högskolestuderande inom socialt arbete, vård och omsorg, till yrkesverksamma inom dessa områden, samt till alla som är intresserade av hälsans sociala villkor.