Krigets sociologi : analyser av krigsvåld, koncentrationsläger, offerskap och försoning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
114
Utgivningsdatum
2016-09-25
Förlag
Bokbox Förlag
Dimensioner
215 x 145 x 8 mm
Vikt
198 g
SAB
Obba
ISBN
9789186980672
Krigets sociologi : analyser av krigsvåld, koncentrationsläger, offerskap och försoning (häftad)

Krigets sociologi : analyser av krigsvåld, koncentrationsläger, offerskap och försoning

Häftad,  Svenska, 2016-09-25
227

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Ett stort antal krig har utspelats i världen under det senaste seklet och som ett direkt resultat av dessa krig flyttar individer med olika krigserfarenheter mellan länder. Vad vet vi egentligen om dessa krig? Vad vet vi om samhällsförändringarna under och efter kriget samt om våldsverkarna och deras offer? Vad vet vi om de efterföljande försoningsprocesserna?

I tidigare forskning om krig presenteras ofta en ensidig bild av fenomen som krigsvåld, offerskap och försoning. I denna bok analyseras forskning om dessa fenomen samt författarens empiriska material med fokus på berättelser av överlevande från kriget i Bosnien under 1990-talet. Det rör sig om intervjuer med serber, kroater och bosniaker, som varit lägerfångar, förövare, offer eller passiva åskådare. Hur beskriver intervjupersonerna krigsvåld, offerskap och försoning efter kriget? Vilka krigskategorier uppmärksammas i berättelserna? Hur beskriver intervjupersonerna tillvaron i koncentrationslägren?

Utifrån ett omfattande etnografiskt material analyserar och åskådliggör författaren dessa och liknande frågor. Boken riktar sig till utbildningar inom sociologi, socialt arbete, freds- och konfliktvetenskap, kriminologi, pedagogik, statsvetenskap, socialantropologi, socialpsykologi eller närliggande ämnen och till verksamma praktiker vid olika myndigheter och organisationer som möter överlevande med liknande erfarenheter och upplevelser.

GORAN BASIC är docent i sociologi, verksam som forskare och lärare vid Institutionen för pedagogik, Linnéuniversitetet. Han har bl.a. publicerat Krig och brott (2005), Skulle jag grilla lamm med dig? (2007), Vårdkedja för ungdomar eller professionella? (tillsammans med Joakim Thelander och Malin Åkerström, 2009), Etnicitet i ungdomsvården (2010) och Samverkan blir kamp (2012). Basic har dessutom publicerat När samverkan får erkännande (2015) på Bokbox Förlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Krigets sociologi : analyser av krigsvåld, koncentrationsläger, offerskap och försoning
  2. +
  3. Den flygande maran : den normativa femininitetens exkluderingsmekanismer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den flygande maran : den normativa femininitete... av Ingrid Lander (häftad).

Köp båda 2 för 486 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »