Om inte vi, vem? : politiken som räddar klimatet och förändrar vänstern (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2017-11-28
Upplaga
1
Förlag
Sjösala förlag
Medarbetare
Martinez, Daniel (red.) / Mejergren, Elin (form)
Dimensioner
177 x 11 x 2 mm
Vikt
327 g
SAB
Ubaj
ISBN
9789187193309
Om inte vi, vem? : politiken som räddar klimatet och förändrar vänstern (pocket)

Om inte vi, vem? : politiken som räddar klimatet och förändrar vänstern

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2017-11-28
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Tiden kvar att agera krymper. Vi vet att en varmare värld är ett direkt hot mot civilisationen såsom vi känner den. Men klimatfrågan är inte bara vår stora ödesfråga: det är också genom den som vi nu har chansen att skapa ett nytt och bättre samhälle. I Om inte vi, vem? belyser Jens Holm detta. Hans vision kritiserar kapitalismen, samtidigt som den konkretiserar hur vänstern på allvar kan göra klimatfrågan till sin. Med en vass penna och ett varmt hjärta visar Holm oss ut ur klimatkrisen i den enda riktning som är möjlig: mot en mer rättvis, hållbar, jämställd och jämlik värld.

Jens Holm (född 1971 i Sundsvall) är riksdagsledamot och Vänsterpartiets talesperson i miljö- och klimatfrågor. Han har tidigare varit ledamot av EU-parlamentet. 

RÖSTER OM BOKEN:

"en väldigt bra bok eftersom den tydligare än kanske någon annan bok jag har läst kopplar ihop rättvise- och klimatfrågorna. Den visar hur viktigt det är att vi alla tar ett gemensamt ansvar och inte kapitulerar bara för att det känns svårt och ödesmättat." - Waldemar Möller , Tidningen Syre

"Boken kan
användas i det dagliga politiska arbetet och vänder sig även till en bred allmänhet med intresse för miljöfrågor i
allmänhet och klimatfrågan i synnerhet." - Bengt Magnusson Björksten, Bibliotekstjänst

"Den vänster som traditionellt ofta varit mer intresserad av industriell utveckling och arbetsrätt än av miljö och klimat skulle inte bara få ett tydligare miljöperspektiv med den politik som Holm vill driva. En vänster som historiskt tidvis varit minst sagt vag i sitt ställningstagande för demokratin, och som historiskt många gånger visat större intresse för nationell än för global jämlikhet, skulle genom att driva på för global demokrati tydligt visa att man nu tar demokratins universella rättigheter och ansvar på största allvar. En sådan förändrad vänster skulle mycket väl kunna bli den progressiva kraft som visar vägen till lösningarna på vår tids globala ödesutmaningar." - Petter Ölmunger, Nätverket global demokrati
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Om inte vi, vem? : politiken som räddar klimatet och förändrar vänstern
 2. +
 3. Matematik : Vad som är värt att veta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematik : Vad som är värt att veta av Tony Crilly (inbunden).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om inte vi, vem? : politiken som räddar klimatet och förändrar vänstern. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jens Holm - en mycket påläst författare
  Christina Tenselius, 2 januari 2020

  Här har vi sanningen i ett nötskal!
  Jens Holm är en oerhört kunnig politiker och klimatengagerad person med starkt intresse för att vi alla kan bidra med egna instser i klimatkampen för allas överlevnad på vår planet under rimliga villkor. Greta Thunberg skulle gilla boken! Den är helt i linje med hennes engagemang.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jens Holm