Ericssons kris och resan tillbaka (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2015-10-12
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Persson, John (form)
Dimensioner
220 x 150 x 30 mm
Vikt
576 g
SAB
Qz Ericsson
ISBN
9789187391941
Ericssons kris och resan tillbaka (inbunden)

Ericssons kris och resan tillbaka

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2015-10-12
219
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Carl-Henric Svanberg började på Ericsson våren 2003. Telekomjätten var mitt uppe i ett stålbad som Sverige aldrig tidigare upplevt. Med Kurt Hellström som VD hade Ericsson skurit kostnader med en halv miljard kronor i veckan under 100 veckor. Under denna omstrukturering var nära 70 000 personer tvungna att lämna företaget.

En del kritiker menade att den ständigt solbrände Svanberg seglade in på Ericsson och hade en lätt uppgift efter det att Kurt Hellström slutfört det tunga och svåra städjobbet. Andra ansåg att det var en utmanande uppgift att ta sig an ett svårt sargat Ericsson och bygga upp företaget igen till en världsledande telekomleverantör som Svanberg faktiskt lyckades med.

Åse Lindskog var presschef på Ericsson under åren 2001-2009. Innan hon kom till Ericsson var hon bland annat reporter på Dagens Industri och Veckans Affärer. Hon beskriver maktspelet inom Ericsson de dramatiska krisåren 2001-2003 och tiden efteråt när Ericsson åter kämpade sig till en världsledande position. Företaget fick konkurrens av kinesiska lågprisspelare och fick oanad draghjälp av iPhonen när den kom 2007. Boken bygger på intervjuer med Carl-Henric Svanberg och andra befattningshavare inom och utom Ericsson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ericssons kris och resan tillbaka
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 469 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ericssons kris och resan tillbaka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En samling texter..
  BESSERVISSER, 9 november 2015

  ...som upprepar samma innehåll flera gånger på olika ställen och som dessutom inte är speciellt bra redigerat. Flera satsfel och sakfel.
  Men några intressanta uppgifter och historier från insidan.
  Mest en bok för de som var med på resan.

Visa alla 1 recensioner