En hedersam kvinna (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2016-03-30
Upplaga
2
Förlag
Celanders förlag
Dimensioner
220 x 140 x 15 mm
Vikt
270 g
ISBN
9789187393068

En hedersam kvinna

Häftad,  Svenska, 2016-03-30
150
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Jennie Silis fick starkt erkännande för sin reportagebok En hedersam kvinna när den kom ut i december 2011. Nu har hon reviderat och uppdaterat sin text.

Kvinnor som får barn utanför äktenskapet är en av de mest utsatta grupperna i det marockanska samhället. Oum El Banine är en liten, lokal organisation som arbetar med att stödja gravida, ogifta kvinnor, ensamstående mödrar och deras barn. Reportageboken En hedersam kvinna syftar till att nyansera debatten om heder och kvinnors rättigheter. Författaren säger att "det är populärt att prata och tycka, men vi saknar ofta förklaringsmodeller och kunskaper om hur det ser ut i länderna vi pratar om". Därför förklarar hon hur det juridiska systemet ser ut i Marocko. Men framförallt ger boken röst åt kvinnor som annars döms utan att bli hörda, de har fått chansen att säga sin mening och författaren säger: "jag tror vi har mycket att lära av deras ord".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En hedersam kvinna
  2. +
  3. Bönen : en inblick och fördjupning i källorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bönen : en inblick och fördjupning i källorna av Skandinaviska Stiftelsen För Utbildning (häftad).

Köp båda 2 för 325 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »