Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Markus av Trolyrien (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
459
Utgivningsdatum
2020-06-03
Förlag
Pärlan Förlag
Dimensioner
178 x 110 x 28 mm
Vikt
246 g
SAB
uHc
ISBN
9789187411830
Markus av Trolyrien (pocket)

Markus av Trolyrien

(12 röster)  |  Läs 11 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-06-03
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Markus väcktes av en främmande kvinna som lade en hand på den arm som inte var bruten, kallade honom för Prins Albrak och spottade på honom....

När Markus blir kidnappad av Diomeda ligger han på sjukhus efter en skidolycka. Den vackra, men egendomliga kvinnan, titulerar sig Kungen av Valariens budbärare och påstår att han är den försvunne prinsen som hon är skyldig att hämta hem. Plötsligt befinner han sig i en ny, märklig värld, där kläder växer på träd, gräset är blått och en riktigt artig hälsning medför några salivfläckar på tunikan.

I Valarien måste Markus navigera en ny och främmande kultur och vänja sig vid sitt tunga ansvar som denna världs motvillige prins och beskyddare. Det är ingen lätt uppgift, särskilt inte med de skräckinjagande monstren som håller på att invadera. Tillsammans med Diomeda ger sig Markus ut på jakt efter den legendariske Kung Josuas talismaner, som kanske - om de gamla sagorna stämmer - är det enda hoppet för att bli kvitt de farliga inkräktarna.

Markus av Trolyrien är en humoristisk fantasyberättelse, fylld av spänning och intressanta karaktärer. I likhet med Terry Pratchetts böcker är det omöjliga möjligt och det annorlunda det naturliga. I Valarien är det inte konstigt att gräset är blått eller att varje by har åtminstone en snigel stor som ett hus, att man springer på trädens kronor eller att man firar varandras snytdagar istället för födelsedagar. I den här världen kan allting hända.

Ny pocketutgåva! Som inbunden har Markus av Trolyrien redan hyllats och finns i tre delar. Nu kommer första delen med nytt omslag och i pocket, för att bli ännu mer tillgänglig för hela den skara som älskar den. Nedan finns ett urval av de recensioner som boken fått. Fler kan läsas på seriens egen hemsida: www.trolyrien.com

"Rolig, spännande och fängslande!" (Jennies boklista)

"Markus av Trolyrien har allt man kan önska sig: äventyr, spänning, magi, humor, vänskap och kärlek." (Gullis lästips)

"En riktigt festlig fantasyhistoria..." (Åsa Pettersson, DAST magazine)

"En spännande fantasybok där det händer saker hela tiden." (Läspedagogen)

Barnens bibliotek *****

 

Om författaren: Joseph A. Davis är född i USA, men bor och skriver i Sverige där han har sitt hem. Han kan ofta hittas på en skola där han gör kreativa föreläsningar och lockar till läsning och skrivande, när han inte filar på en ny berättelse (vilket han gör ofta).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Markus av Trolyrien
 2. +
 3. Verarnas drottning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Verarnas drottning av Joseph A Davis (inbunden).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Markus av Trolyrien. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderar starkt!
  Hanna, 13 december 2020

  Davis bok Lögnspiran introducerade mig för Markus men jag visste inte mycket om honom eller om Diomeda och varför de hade det förhållande de hade. Nu vet jag mycket mer men inte allt eftersom det finns fler böcker i denna serie. Den här boken bjuder på mycket spänning (det är fantasy) med komiska inslag. Det är äventyr, humor, vänskap och mycket mer, vilket gjorde boken otroligt intressant att läsa eftersom det hände saker hela tiden som gjorde att jag ville veta mer. Rekommenderas absolut om man gillar fantasy, till yngre som till äldre!

 2. För alla fantasyälskare, stora som små!
  @entonåringsbokhörna, 6 november 2020

  Alla äventyr- och fantasyälskare, SE HIT! Det var ett tag sedan jag läste fantasy och fantasy kan vara en av genrerna jag läser minst av, men denna bok var något alldeles extra! En bok fylld med fart och fläkt - det hände något hela tiden och när jag väl kom in i boken kunde jag inte släppa den ur mina händer!

  De fina beskrivningarna fick mig att sugas in i boken och jag ville inte lämna Valarien. Beskrivningarna av olika monstervarelser i boken var så bra att de blev otäcka! Allt i... Läs hela recensionen

 3. Spännande och fantasifullt
  @lenasbockerochannat, 26 september 2020

  Markus av Trolyrien var en fantasifull, rolig och fantastiskt underhållande bok. Boken är för åldersgrupp 12 - 15 år men både yngre och äldre kan läsa den med behållning. Det är en hisnade berättelse om Markus som blir kidnappade och tagen till en annan värld genom en portal. Där tror man att han är prinsen. Efter det startar ett otroligt äventyr. I den här världen finns klädesträd, blått gräs, jättefjärilar. Världen är full av magi, kungligheter och monster. Ja både karaktärerna och den fant... Läs hela recensionen

 4. Snabb, lättsam och barnsligt humoristisk.
  @annas_bokhylla, 16 juni 2020

  Markus är till synes en helt vanlig 15-årig kille, som olyckligtvis hamnat på sjukhus efter en skidolycka. Plötsligt dyker en märklig kvinna vid namn Diomeda upp, hon är den kungliga budbäraren som har kommit för att hämta hem Valariens försvunna prins, som tydligen skulle vara Markus själv. Han har inget val och tvingas med till en parallellvärld där han får se och uppleva saker han knappt ens sett i sina dataspel.
  Han blir snabbt involverad i denna nya värld, även om han till en början ... Läs hela recensionen

 5. Spänning med full av äventyr
  Stinas_boksida, 15 juni 2020

  Markus är 15 år och har hamnat på sjukhuset efter en skidolycka. Han väntar på att föräldrarna ska komma på besök, men istället kommer en kvinna, Diomeda, kungens budbärare, som säger att han är Valariens prins, och måste följa med henne.

  Han försöker förklara att han inte är någon prins, men Diomeda tror honom inte. Hon tar honom till Valarien, en värld som är så olik den vanliga världen.

  Markus får veta att han måste rädda Valarien från hemska monster och ta reda på den my... Läs hela recensionen

 6. Spänning, humor och magi!
  @drakbella, 14 juni 2020

  "Markus av Trolyrien" är ett fartfyllt, magiskt fantasyäventyr med spännande karaktärer och härlig humor. Berättelsen har ett väldigt fantasifullt världsbygge med en tämligen vansinnig värld där man t.ex. spottar på varandra av artighet och rider på jättefjärilar.
  Jag gillar verkligen kulturkrockarna och humorn i denna berättelse och hur allt vävs ihop till en bladvändare som passar såväl den som precis upptäckt fantasy som den mest inbitne fantasyläsaren. Rekommenderas varmt!

 7. Rolig och spännande fantasy!
  -, 11 juni 2020

  Det här är en rolig och fartfylld fantasyberättelse. Den riktar sig mot åldersgruppen 12-15 men även äldre som vill ha något snabbt och spännande att läsa borde ge den här en chans. Speciellt om läsaren gillar lite galna världar. Här finns träd det växer kläder på, stora fjärilar som karaktärerna flyger på, träd som man går uppe på och andra fantasirika detaljer.

  Jag tyckte om läsupplevelsen och blev förvånad över hur snabbt det gick att läsa ut boken. Den är ganska tjock men sidorna... Läs hela recensionen

 8. Bra blandning av fantasi, vänskap och äventyr!
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 11 juni 2020

  Det tog ett litet tag att komma in i boken då Davis har en enorm fantasi. Jag kom på mig själv med att småle då det är en del humor och vissa helt sjuka saker, med vår värld som jämförelse. Det är kul att följa Markus på hans äventyr och de är inte få i antal. Riktigt bra blandning av fantasy, vänskap och äventyr. Jag blir sugen på att läsa mer och lära mig än mer om Valarien.

 9. Spännande fantasybok
  @nikolinas_bokhylla, 9 juni 2020

  Markus av Trolyrien är ett fantastisk fantasy äventyr, fylld med spänning, magi, monster och vänskap. Det målande språket skapar levande miljö och karaktärer. Karaktärerna är intressanta och annorlunda, alltifrån jättesniglar, jättefjärilar och en sfinxs som älskar gåtor, till kungar och annat ädelt folk som man inte riktigt vet om de är goda eller onda när man först får träffa dem.

  Kulturkrockarna som sker skapar en hel del humor. Och jag kom på mig själv med att sitta och småle m... Läs hela recensionen

 10. Spännande fantasy
  @nikolinas_bokhylla, 7 juni 2020

  Markus av Trolyrien är ett fantastisk fantasy äventyr, fylld med spänning, magi, monster och vänskap. Det målande språket skapar levande miljöer och karaktärer. Karaktärerna är intressanta och annorlunda, alltifrån jättesniglar, jättefjärilar och en sfinxs som älskar gåtor, till kungar och annat ädelt folk som man inte riktigt vet om de är goda eller onda när man först får träffa dem.

  Kulturkrockarna som sker skapar en hel del humor. Och jag kom på mig själv med att sitta och småle m... Läs hela recensionen

 11. Fantastisk Fantasybok!
  @saras.bokhylla, 6 juni 2020

  Markus av Trolyrien är en fantastisk bok fylld av magi, monster och spänning men även fina relationer. När jag slog upp boken för första gången läste jag flera timmar i sträck eftersom jag var tvungen att ta reda på vad som skulle hända härnäst. Vart har Valariens riktiga kung tagit vägen? Stämmer dem gamla sagorna? Kommer Markus klara av att rädda den magiska världen?

  Språket i boken är mycket vackert och målande vilket gör så att både handling och karaktärer blir mer levande. Jag ... Läs hela recensionen

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Joseph A Davis