Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2014-10-24
Upplaga
2
Förlag
Massolit Förlag
Översättare
Johanna Svartström, Kjell Waltman, Lena Öhrström
Originaltitel
I Am Malala
Medarbetare
Karlsson, Henrik (red.)
Dimensioner
233 x 165 x 25 mm
Vikt
522 g
SAB
Lz Yousafzai, Malala
ISBN
9789187785894
Jag är Malala : flickan som stod upp för rätten till utbildning och sköts av talibanerna (inbunden)

Jag är Malala : flickan som stod upp för rätten till utbildning och sköts av talibanerna

(25 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-10-24
222
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Väldigt driv i historien. Den är skickligt gjord och blir aldrig ointressant Det här är en bok man måste läsa.
Magnus Utvik, Gomorron Sverige

Månadens årets? måsteläsning, om hur en person kan förändra världen.
Caroline Engvall, Metro

När talibanerna tog kontroll över Swatdalen i Pakistan vägrade en ofattbart modig flicka att låta sig tystas. Malala Yousafzai stred för alla flickors rätt till utbildning, vilket tisdagen den 9 oktober 2012 var nära att kosta henne livet. Malala var på väg hem då skolbussen stoppades av beväpnade talibaner. Hon sköts i huvudet på nära håll och det var få som trodde att hon skulle överleva. Bokens titel är svaret på den fråga talibanerna ställde då de klev på bussen: Vem är Malala?

Malala har fortsatt att arbeta för alla barns rätt till utbildning genom The Malala Fund, en välgörenhetsorganisation som investerar i lokala utbildningsprogram och stödjer personer som kämpar för rätten till utbildning runt om i världen.
I oktober 2014 tilldelades Malala Nobels Fredspris, som den yngsta pristagaren någonsin. (17 år)

Medförfattaren Christina Lamb är en av världens främsta utrikeskorrespondenter. Hon har rapporterat om Pakistan och Afghanistan sedan 1987. Hon har skrivit fem böcker och tilldelats en rad priser, bland annat det prestigefyllda Prix Bayeux för krigskorrespondenter. I dag arbetar hon åt Sunday Times.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag är Malala : flickan som stod upp för rätten till utbildning och sköts av talibanerna
 2. +
 3. Malala Yousafzai - Ett liv (bok + CD)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Malala Yousafzai - Ett liv (bok + CD) av Matt Doeden (cd-bok).

Köp båda 2 för 494 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Jag är Malala : flickan som stod upp för rätten till utbildning och sköts av talibanerna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Borde läsas av alla i grundskolan
  Kicki Kirvall Hanses, 4 april 2016

  Ger stor inblick i Pakistans historia och all möjlig religion. Malala är verkligen en fantastisk tjej, Nobelpriset kom rätt. Det var svårt att lägga ifrån sig boken, men ibland var det nödvändigt pga alla hemskheter som finns

 2. En stark och utlämnade, viktig bok
  Kristina Simar (Hökerum), 27 oktober 2015

  Malala berättar öppenhjärtligt om sitt liv i Swatdalen och hur det förändras i och med talibanernas intåg 2007. Det är en skrämmande läsning att höra hur folket i Pakistan blir behandlade av talibanerna, och hon beskriver det så intensivt och välskrivet för att vara så ung. Jag grips tag i hennes berättelse och blir väldig emotionellt påverkad av den ondska som finns i världen. Det var en enorm tur att denna underbara flicka överlevde beskjutningen mot henne, så hon kan berätta sin story. En ... Läs hela recensionen

 3. Starkt religiös
  Anni, 25 april 2015

  Hela boken genomsyras av Malalas religiösa övertygelse. Hon anpassar inte sin utsaga till den sekulariserade västvärlden, men hon vet vad hon behöver förklara för oss - och det gör hon. Nu har jag enbart läst denna svenska översättning och utan att ha läst originalet får jag ändå en känsla av att översättaren vinnlagt sig om att ge oss den i Malalas starkt religiöst färgade språkdräkt. Därför kan den stundom kännas lite omständlig och tung i sin utformning. Visst lyfter hon fram sitt budskap ... Läs hela recensionen

 4. Så bra så fem stjärnor inte räcker.
  Alf Einar Wernersson, 2 mars 2015

  Malala ger en mycket bra inblick i ett samhälle på tvåtusentalet som lider svårt under religion.
  Hon beskriver både fruktan och de glädjeämnen som faktiskt finns upp till den ålder då flickor måste stängas in i kläder och hus. Utbildning som hon jobbar för är enda lösningen men hennes livstid kommer nog inte att räcka för att ändra något påtagligt.

 5. Malala-boken
  Anita , 4 januari 2015

  Boken är bra för vuxna, men det skulle vara önskvärt att den förenklades lite för att kunna användas i skolan eller att man kan köpa den till ett barn i 10-års åldern.

 6. Berörande bok
  Håkan Rombe, 22 december 2014

  Den mest berörande bok jag läst på mycket länge. Dessutom ger den inblickar i det dagliga livet i Pakistan. Jag visste inte t ex att friskolor verkar vara det vanliga. Eller att engelska verkar behärskas av nästan alla som går i pakistanska skolor. Att de har vänstertrafik och spelar kricket ligger någonstans i bakhuvudet. Pakistan och Indien har ju fram till slutet på 1940-talet tillhört det brittiska imperiet. Måstebok som jag köper och ger i present till anhöriga.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna