Nytt bröd : baka gott utan gluten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2014-12-10
Upplaga
3
Förlag
Massolit Förlag
Medarbetare
Wallinder, Heidi-Maria (red.) / Brosten, Carin (red.) / Engblom, Mikael (form) / Tredal, Filippa (foto) / Jensen, Martin Arthur (foto)
Dimensioner
255 x 195 x 20 mm
Vikt
691 g
SAB
Qcae,Qcabb
ISBN
9789187785993

Nytt bröd : baka gott utan gluten

(58 röster)  |  Läs 16 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-12-10
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Baka glutenfritt bröd som är både saftigt, smakrikt och hållbart! Här presenteras en mängd recept som alla är baserade på rena råvaror utan mjölmixer.

Bovete, majsmjöl och nyponskalsmjöl är bara några av många alternativ till våra traditionella sädesslag vete, råg och korn. Därmed öppnar sig oanade möjligheter både för glutenintoleranta som har tröttnat på trist och smuligt köpebröd och för nyfikna hemmabagare som vill prova någonting nytt.
Bröden bakas med kall degvätska, små mängder jäst och långa viltider för extra god smak, precis som i hantverksbageriet!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nytt bröd : baka gott utan gluten
 2. +
 3. Vår kokbok vego

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vår kokbok vego av Sara Begner (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Nytt bröd : baka gott utan gluten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin bok!
  christina, 12 mars 2024

  Jag uppskattar att recepten är bakade på naturligt glutenfria produkter. Det ger, enligt mig, bättre konsistens (mer lik vanligt bröd) och mer smak på brödet. Dottern har nyligen fått diagnosen celiaki och då vår familj äter mycket hembakat bröd, vill jag kunna baka gott och bra bröd även till henne. Recepten i boken lockar mig verkligen till att sätta igång! Boken är dessutom mycket trevlig och innehåller en del personliga kommentarer av författarna. Det tilltalar både mig och dottern.

 2. Bra recept men svårt att få tag på mjölsorter
  Lotta, 21 februari 2023

  Bra recept men ett minus för att sojamjöl inte finns med i beskrivningen över alla mjölsorter som är med i boken. Ytterligare ett litet minus för att både nyponskalsmjöl och sojamjöl inte kan handlas i alla dagligvarubutiker. Det kan ifs inte författarna direkt hjälpa/ha inflytande över, kanske ska recepten uppdateras efterhand som nya mjölsorter konkurrerar ut de som finns i recepten.

 3. Nytt bröd, recension
  Annika , 14 oktober 2021

  Boken är inspirerande. Hittills har jag bara gjort några av bokens recept och bröden blev lyckade. Det hade varit bra med information om vilka mjöler som är utbytbara. Det krävs ju att man har ett stort förråd av ingredienser. Alltså: utöka kapitlet om råvaror i nästa upplaga.

 4. Äntligen riktigt bröd
  Dan Olof Nilsson, 1 februari 2020

  Jag har bara bakat ett bröd (sotaren) men det blev jättebra och var superenkelt, jag har satt en vildjäst och satsar på levain nästa helg, enkla och lättlästa recept som vem som helst kan följa, jag blev verkligen inspirerad att baka..

 5. Krångliga recept
  Heléne Schüler, 20 april 2016

  Att alla recept innehåller socker/sirap är en stor besvikelse eftersom det är onyttigt och onödigt. Baka med mått som gram funkar inte för alla..du behöver en hushållsvåg...vilket inte alla har...

 6. Glutenfria bröd mm
  Bodil , 7 maj 2015

  Jag har köpt flera böcker med recept på glutenfria bröd o dylikt. Jag tycker att denna är en av de bästa. Den innehåller många jättebra recept på bröd med mycket smak. Lätt att följa. Klar och tydlig i sina beskrivningar.
  Jag kan verkligen rekommendera denna boken.

 7. toppenbok
  bakglad, 14 april 2015

  En jättebra bok. Bra lättbakta recept på bröd liknande fullkornsbröd. Alla jag har prövat har varit jättegoda. Det finns också hamburgerbröd och pizza och liknande vilket uppskattas

 8. Nya glutenfria rwcept.

  En mycket användbar receptsamling. Många goda recept. Lätta att lyckas med. Lite annorlunda än övriga glutenfria recept.Jag har bjudit på fler av dessa recept till mina vänner som gillat dessa.

 9. Saftiga bröd.
  TD, 8 april 2015

  Boken innehåller många goda recept har bakat redan 4 olika och fått beröm för alla, några bröd är det väldigt långa jästtider tyvärr vilket behöver planering för att slippa grädda mitt i natten.

 10. vätskemängden är för stor i förhållande till mjöl
  Mia Abrahamsson, 6 april 2015

  Jag blev tvungen att ändra mjölmängden i flera recept. Det var för mycket degvätska i förhållande till mjölmängd.Annars- gona bilder

 11. Ny kunskap och nya idéer.
  Wixx, 6 april 2015

  Den här boken var verkligen överraskande bra!
  Jag har fått till mig ny kunskap och med det nya idéer. Boken används flitigt i vårat hushåll numer.

 12. Så lätt att baka glutenfritt
  Marianne Vestman, 31 mars 2015

  De har lyckats att göra en bakbok som är inspirerande och det märks att de jobbat med recepten för att alla ska få lyckade resultat. Nu är det kul och spännande att baka bröd. Jag blev förvånad över att bröden är så saftiga och smakrika. Aldrig mer tråkiga och smuliga bröd som bara faller sönder.
  Rekommenderar till alla oavsett om man tål gluten eller inte.

 13. Glutenfria bakverk
  Agnes, 31 mars 2015

  Gav bort boken i present till min dotter, som är glutenintolerant. Jag bakade även baguetterna efter recept ur boken. Även baguetterna fick hon i present. De var lättbakade, och enligt min dotter, de godaste glutenfria bröd hon ätit.

 14. Bra recept
  Cynthia Shia Meng Lo, 12 mars 2015

  Väldigt pedagogiska instruktioner för att uppnå ett bra resultat. Väldigt nöjd med de recept jag har prövat. Skulle absolut rekommendera den till de som inte vill äta gluten.

 15. Svar till Elsie
  Jessica Frej, 2 mars 2015

  Hej Elsie Karlsson!

  Vi är författarna till Nytt bröd, tack för din kommentar! Här är svar på vanliga frågor som vi får, du hittar dem också på vår hemsida.

  Brödet var helt ogräddat när jag skar i det?

  Det låter som att du har skurit i brödet när det fortfarande är varmt, vänta tills det svalnat eller till dagen efter.

  Jag väntade till dagen efter och brödet var fortfarande ogräddat?

  Alla ugnar är olika. Det verkar som att din ugn inte är lika eff... Läs hela recensionen

 16. Formfranska och grova frallor!
  Elsie Karlsson, 25 februari 2015

  Jag köpte denna bok och har bakat två bröd, Grova frallor och Formfranska, det blev mat till hönsen. Gjorde precis som det stod i recepten men formfranskan blev inte genomgräddad fastän den var i ugnen 1½ tim, bara kladd, de grova frallorna går att äta men dom är platta som pannkakor, vad har jag gjort för fel. Har haft Celiaki i 20 år och bakat allt bröd själv, men det här gick inte.

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av författarna