Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2017-03-08
Upplaga
1
Förlag
Ersatz
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
170 g
SAB
Ohja:kj.3
ISBN
9789187891571
Kvinnostaden (pocket)

Kvinnostaden

(4 röster)
Pocket Svenska, 2017-03-08
59
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Hittills har många kloka och rättfärdiga människor berömt kvinnornas verk, utan att kvinnorna själva skrivit en bok om dessa ting. Vad gäller tiden som har gått utan att deras anklagare och belackare har blivit bemötta, säger jag dig bara, att i evigheten har var sak sin tid.« - Christine de Pizan

Så har tiden äntligen kommit för den första svenska översättningen av Christine de Pizans Kvinnostaden (1405), ett av senmedeltidens viktigaste litterära verk och en uppgörelse med den tidens kvinnofientliga tanke- och samhällsmönster.

Med hjälp av »tre höga fruar« går Christine ut på Litteraturens fält för att grunda Kvinnostaden. Byggstenarna utgörs av historiska och mytologiska kvinnoöden, allt ifrån drottning Semiramis och Jungfru Maria till samtida kvinnor i Christines närhet. Med uppfriskande klarhet analyserar hon sin tids skrankor och formulerar en utopisk vision som fortfarande inte har förlorat sin aktualitet.

Översättning Jens Nordenhök, förord Carin Franzén

Christine de Pizan (1364-1431) har kallats »den första feministen« och inledde sin bana som professionell författare när hon vid tjugofem års ålder blev änka och ensam måste försörja tre barn och sin mor. Född i Venedig och verksam i Paris.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvinnostaden
  2. +
  3. Hamlet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hamlet av William Shakespeare (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christine De Pizan