Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
816
Utgivningsdatum
2019-04-15
Upplaga
1
Förlag
Teg Publishing
Originaltitel
Härifrån
Medarbetare
Wilsson, Eva (form) / Carrillo, Trinidad (foto)
Dimensioner
205 x 155 x 60 mm
Vikt
1096 g
ISBN
9789188035301
Osebol (inbunden)

Osebol

Inbunden Svenska, 2019-04-15
299
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Osebol är en by vid Klarälven i norra Värmland. Sedan mitten på förra seklet har många flyttat härifrån, i takt med att skogsbruket har automatiserats och Sveriges befolkning alltmer koncentreras till storstäderna.

 

Affären har lagt ner, slalombacken är igenväxt och bron över älven har stängts för trafik. Samtidigt pågår livet. Här bor både sådana som ärvt gårdarna i generationer och sådana som flyttat hit från när och fjärran. Människor åldras och barn växer upp.

 

Osebol är en intervjubok av journalisten Marit Kapla som är uppvuxen i Osebol. Hon har intervjuat så gott som alla av de cirka 40 vuxna invånare mellan 18 och 92 år som bor i byn nu. Deras livsberättelser ger en mångfasetterad bild av livet i en värmländsk by, förr, nu och med tankar om framtiden. Människors sorg, glädje, oro och humor färgar en detaljerad, personlig och levande gestaltning av svensk och global nutidshistoria.

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Osebol
  2. +
  3. Jag lämnar ekorrhjulet : ett liv utan lönearbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag lämnar ekorrhjulet : ett liv utan lönearbete av Åsa Axelsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 502 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Osebol