Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2017-04-21
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Dimensioner
240 x 165 x 5 mm
Vikt
330 g
SAB
E
ISBN
9789188099952
Talrädsla i skolan : att förstå och hjälpa elever som inte gillar att tala (häftad)

Talrädsla i skolan : att förstå och hjälpa elever som inte gillar att tala

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-04-21
352
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Talrädsla i skolan vänder sig till alla lärare som möter talrädda elever i skolan. Boken ger konkret vägledning i hur man kan bemöta och arbeta med denna elevgrupp. Och den gruppen är stor. Alla lärare har mött dem, eleverna som antingen genomför sina muntliga redovisningar med stor vånda eller som gör allt för att undvika dem.

I boken presenteras central kunskap för att förstå psykologin bakom svårigheterna tillsammans med en stor mängd övningar och handfasta råd och tips, som alla bottnar i lång erfarenhet av praktiskt arbete med talrädda elever.

Talrädsla påverkar eleverna på många vis. Inte nog med att de plågas inför och under muntliga presentationer. Många vågar inte ens yttra sig på lektionerna, vilket kan få konsekvenser för såväl betyg som möjligheter att få gehör för sina tankar och åsikter. Risken är stor att eleverna bär med sig sin talrädsla under resten av livet, med de begränsningar av livsval som det medför. De flesta av dem uppger också att de inte får någon hjälp.

Om författaren
Daniel Sandin är legitimerad gymnasielärare i svenska, historia och religionskunskap, samt författare och skribent med särskilt intresse för skolfrågor.

Daniel har under många år fördjupat sig i talrädsla som fenomen, och i hur skolan kan hjälpa de elever som är drabbade. Sedan några år undervisar han i en retorikkurs för talrädda elever.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Talrädsla i skolan : att förstå och hjälpa elever som inte gillar att tala
  2. +
  3. Vad får du för skolpengarna?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad får du för skolpengarna? av Johan Enfeldt (häftad).

Köp båda 2 för 531 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Talrädsla i skolan : att förstå och hjälpa elever som inte gillar att tala. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Många handfasta tips!
    Lindzi, 2 februari 2018

    Mycket välskriven och praktisk bok att använda för att hjälpa elever med talrädsla. Det ska bli spännande att prova med mina elever.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Daniel Sandin