Tigermannen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2020-08-27
Förlag
Nilsson Förlag
Översättare
Stefan Danerek
Originaltitel
Lelaki Harimau
Medarbetare
Feldt, Erika (red.) / Björkqvist, Anette (form)
Dimensioner
188 x 128 x 19 mm
Vikt
250 g
SAB
Hce
ISBN
9789188155573
Tigermannen (häftad)

Tigermannen

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-08-27
199
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vinnare av Financial Times Emerging Voices Fiction Award

Nominerad till Man Booker International

 

En vindpinad dag i en liten indonesisk kuststad blir den kände konstnären och kvinnotjusaren Anwar Sadat mördad på det mest bestialiska sätt. Margio, en till synes helt vanlig ung man, erkänner genast för polisen att det är han som dödat Sadat genom att bita av honom halspulsådern. Men det är inte han själv som bär skulden, utan den vita tigrinna som tagit hans kropp och själ i besittning!

Sakta rullas Margios bakgrundshistoria upp; hans uppväxt och det tilltagande hatet mot sin våldsamme fadern, hans oro för den plågade modern, de starka banden till människorna i grannskapet och inte minst: det ödesdigra mötet med den förrädiska besten som nästlar sig in i hans varelse.

Tigermannen är en fascinerande berättelse om två plågade familjers öde, som med utgångspunkt i folkliga traditioner och mystik skapar en läsupplevelse som etsar sig fast och berikar med en inblick i den indonesiska kulturen. Boken har belönats med Financial Times Emerging Voices Fiction Award, och nominerats till Man Booker International Prize.

 

Röster om boken:

"Tät, fokuserad och spännande. Likt en bra kriminalroman manar den till sträckläsning."
The New York Times Book Review

"En magisk berättelse om mord och begär som vänder upp och ned på kriminalgenren. Kurniawans författarskap uppvisar ett släktskap med litterära storheter som García Márquez och Dostojevskij."
The Guardian

"Kurniawans värld känns både bekant och överraskande, då den förenar mystik, magisk realism och folkliga traditioner [...] Denna kraftfulla och fascinerande roman lyckas underhålla samtidigt som den ger läsaren en inblick i traditionerna hos en kultur i Sydostasien som vi vet så lite om."
Publishers Weekly

"En av de få inflytelserika författarna i Indonesien."
Jakarta Post

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tigermannen
  2. +
  3. Skönhet är ett sår

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skönhet är ett sår av Eka Kurniawan (häftad).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tigermannen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Driven berättelse
    Ola Hakefelt, 2 maj 2021

    En bladvändare som inleds med att en av bokens huvudpersoner biter ihjäl en annan på trappan utanför hans hus mitt på ljusa dagen. Berättelsen vävs ihop på ett skickligt sätt av författaren, uppbyggnaden gör att det är svårt att lägga den ifrån sig. Jag hade läst Eka Kurniawans episka "Skönhet är ett sår" innan, den är fantastisk, men det här är något annat, en kortare och tätare historia. Kurniawan visar att han är en mångfacetterad författare och förtjänar att nämnas som kandidat till Nobel... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eka Kurniawan