Uppdrag plastkampen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
#miljöhjältepå2minuter (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2020-04-22
Förlag
Speja Förlag
Översättare
Malin Davidsson
Originaltitel
Kids fight plastic
Illustratör/Fotograf
Tim Wesson
Dimensioner
198 x 130 x 11 mm
Vikt
216 g
SAB
uUh
ISBN
9789188167507
Uppdrag plastkampen (häftad)

Uppdrag plastkampen

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-04-22
149
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Uppdrag plastkampen Kan levereras innan julafton
En fantastisk bok för unga miljökämpar som ger både kunskap och inspiration för att minska på plasten både hemma, i skolan och i samhället Perfekt för Greta Thunberg-fans överallt; det är en bok för vår tid. Book Trust

Har du två minuter? Det är allt som behövs för att bli en #miljöhjältepå2minuter

Plast finns överallt. Till och med i våra älvar, sjöar och hav. Vi behöver superhjältar för att bekämpa all onödig plast och rädda våra hav.

I den här viktiga boken får du reda på hur du kan bli en #miljöhjältepå2minuter

Här finns 50 uppdrag för att bekämpa plasten som finns hemma, i skolan och i samhället. En rolig, informativ och utmanande miljöguide för barn, skriven av Martin Dorey, antiplast-kämpe och författare till bästsäljaren No. More. Plastic. Martin är grundaren av Beach Clean Network och # 2minutebeachclean-rörelsen och är övertygad om att små åtgärder, gör stor skillnad.

 


Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Uppdrag plastkampen
 2. +
 3. Uppdrag Klimatkampen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppdrag Klimatkampen av Martin Dorey (inbunden).

Köp båda 2 för 291 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Uppdrag plastkampen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Engagerande skrivet om plast
  -, 5 september 2021

  Vi har som familj genomfört uppdragen i boken och har genom den fått prova mycket nytt som vi inte hade testat annars. T ex har vi börjat med bambutandborstar och fast schampo och tvål och vi handlar mycket mer på lösvikt än tidigare. Och så plockar vi skräp.

  Författaren skriver roligt och engagerande och uppdragen är enkla att utföra. Efter att du har läst den här boken kommer du att se plast med nya ögon och inse att den finns överallt. Det blir en sport i sig att försöka klara sig utan den.

 2. Bra bok med lätta instruktioner utan pekpinnar

  Gustav 9 år:
  Det här var en jättebra bok. Jag har lärt mig massor. Det finns mycket plast i saker man inte tänker på. Jag visste inte att vi hade så mycket plast hemma. Vi återvinner men vi kan bli bättre. I boken berättar de om det som är dåligt och sen berättar de hur man kan tänka för att använda mindre plast. Det är viktigt att ta hand om naturen.

  Philip 7 år:
  Jag förstår inte varför det måste vara plast i nästan allt. Jag tycker ni ska sluta använda bläckpennor och använ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna