Kvinnorna i Ravensbrück : vittnen berättar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2018-04-17
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Översättare
Jan Tuszynski
Medarbetare
Persson, John (form)
Dimensioner
216 x 142 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
Koafh-a.54
ISBN
9789188193698

Kvinnorna i Ravensbrück : vittnen berättar

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-04-17
204
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Samma dag som Rolf Tardells mamma Annette anlände med båt till Malmö i april 1945 kom en polsk före detta lägerfånge till Sverige. Liksom författarens mamma hade hon hämtats av de Vita bussarna i kvinnolägret Ravensbrück. Hennes namn var Helena Dziedzicka och hon kom att ingå i en arbetsgrupp av polska före dettalägerfångar. Resultatet av deras arbete blev över 500 djupintervjuer som användes vid krigsförbrytarrättegångarna efter kriget.

Med hjälp av Dziedzickas dagboksanteckningar och ett, fram till nu, nästan okänt arkiv i Lund tecknar journalisten och författaren Rolf Tardell bilden av kvinnolägret Ravensbrück. Han skildrar de grymheter som begicks av lägrets vakter, liksom fångarnas kamp för rättvisa och upprättelse efter kriget. I boken återfinns vittnesmål av 18 lägerfångar, liksom brev, foton och teckningar. Rolf Tardell har arbetat som journalist i 30 år. Sedan 1990 har han varit anställd på Sveriges Televisions nyhetsredaktioner. Hösten 2014 utkom han med boken Varför har du ritat siffror på din arm farmor? som handlar om hans mamma som satt i Auschwitz och Ravensbrück.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kvinnorna i Ravensbrück : vittnen berättar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Var beredd på att boken kan komma att förändra dig
  Laurentius T, 15 juni 2018

  Jag trodde jag visste mycket om Ravensbrück men jag fick lära mig mycket mer.
  Boken är skriven av ett proffs med insikter och känsla för hela sammanhanget.
  Vi får ett urval av brutala av berättelser från koncentrationslägret med hög trovärdighet som man inte kan värja sig från. I korta kapitel ges bland annat viktiga och intressanta personbeskrivningar i ett försök att förklara det ofattbara och hur det kom till.
  Boken är en bladvändare man kan inte sluta att undra hur allt detta... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Rolf Tardell