En sur citron (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Serie
Fruktböckerna
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
18
Utgivningsdatum
2018-04-11
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Illustratör/Fotograf
Emma Virke
Dimensioner
180 x 180 x 10 mm
Vikt
186 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188279934

En sur citron

(13 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2018-04-11
93
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Det är bara så bra! En genomarbetad småbarnsbok som inbjuder till omläsning, prat och skratt. Kan det bli bättre i sin genre?"
Susanna Ekström, Opsis Barnkultur

"Emma Virke har med böcker som "Klä på herr H" och pekboksserien om Toto visat sig vara mycket skicklig på att nå minstingarna. Precis som i Toto-böckerna får läsaren här delta i berättelsen genom att stoppa in sina fingrar, tänder och sin mun i olika hål i bokens hårda sidor, allt för att försöka liva upp citronen som verkar så sur."
Erika Hallhagen, Svenska Dagbladet

"Vilken kul bok!"
Eva Pettersson, BTJ

Kan äpplen sjunga? Kan bananer slå på trumma? Inte om du frågar den sura citronen. Men vad tror du? Och vem är det som är sur egentligen?

Välkommen till en fruktstund med en av Sveriges mest originella bilderboksskapare Emma Virke. För sin bok Klä på Herr H tilldelades hon Elsa Beskow-plaketten för årets bästa bilderbok. En sur citron har stansade hål som bjuder in läsaren till medskapande, något som alla barn, små som stora, tycker är kul!


Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En sur citron
 2. +
 3. En busig banan

De som köpt den här boken har ofta också köpt En busig banan av Emma Virke (kartonnage).

Köp båda 2 för 191 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av En sur citron. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kul upplägg
  Angelica , 19 mars 2024

  Roligt upplägg men min 1,5-åring har andra favoriter! Kanske passar bättre för någon lite äldre, tex 2-3 år. Lagom mycket text.

 2. Riktigt rolig
  May, 12 januari 2024

  Alla fick sig ett gott skratt av den här boken, allra mest jag som läste den åt barnen. Rekommenderar den verkligen

 3. Underhållande
  Ylvis, 24 december 2018

  Även om den är för de lägre åldrarna så tjöt min 7 åring av skratt! Fantastiskt rolig bok! Rekommenderas starkt!! Det är också hur föräldern gör till sig för barnen! Stor inlevelse måste man ha!

 4. Rolig, kreativ, språkstimulerande

  Emma Virke är en av våra favoritförfattare när det kommer till barnböcker till dom allra minsta barnen. Tidigare har vi verkligen uppskattat Toto-serien som Virke också skrivit och illustrerat för dom minsta.
  Nya "En sur citron" är precis som hennes tidigare böcker väldigt kreativ och hon lyckas verkligen skapa en bok som uppskattas av dom yngsta.
  I denna boken får vi möta en sur citron som dom övriga frukterna försöker muntra upp. Med hjälp av hål i boken så får vi hjälpa till med f... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Emma Virke