Titta parken! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Titta (del 3)
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2017-11-22
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Hurme, Maija (form) / Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Maija Hurme
Dimensioner
160 x 160 x 10 mm
Vikt
175 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188347343
Titta parken! (inbunden)

Titta parken!

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-11-22
139

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Löv, spindel, pöl.
Prassla, titta, plaska.
Det är höst i parken!
Vår, sommar, höst och vinter!

Genom vår, sommar, höst och vinter följer vi fyra olika barn som på egen hand upptäcker naturen. Äventyr med alla sinnen vidöppna. Lika enkelt som storslaget!

Titta-böckerna skapar både ord och känslor på en gång. Det är både göra och se. Det är perfekt för det lilla barnet och roligt för det stora barnet. Aktiverar alla sinnen.

Pekbok från cirka 0 år

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!

Sagt om boken:

Det som utmärker denna bok (och hela serien) utöver naturtemat är att varje bok har en egen årstid samt att barnen är aktiva, självständiga samt leker och gör saker i naturen. Maija Hurme använder ljusa, harmoniska höstfärger och tillsammans med Åsa Mendel-Hartvigs text skapar de enkel vardagsdramatik i den lilla världen, skildrad med närhet och värme. De lyckas förmedla engagemang och nyfikenhet för naturen i vår närmiljö. I böckerna finns alltid en vuxen närvarande, en som inte lägger sig i onödan, denna gång en farfar. Småbarnsfamiljer kan säkert tänkas ta med boken ut i naturen och jämföra med vad man själv upptäcker.

Annika Lundeberg, BTJ

Sagt om tidigare böcker i serien::

Illustrationerna har en mjuk och behaglig framtoning där ljusa färger skapar en harmonisk stämning. Det finns dock plats för både humor och lite vardagsdramatik, för när huvudpersonen smakar på sin tå upptäcker hen hur illa det smakar för den är full av sand. Sammanfattningsvis är Titta havet en fin pekbok som med sin vardagliga ton kan nå en stor läse- och lyssnarkrets.

Dag Hedberg, BTJ

Min sexmånaders tittar fascinerat på de färgglada bilderna och lyssnar på mina ord. Vi tar med oss böckerna ut i naturen och jämför tillsammans med treåringen. Det är böcker att inte bara läsa utan uppleva. De skapar både ord och känslor på en gång. Det är både göra och se. Det är perfekt för det lilla barnet och roligt för det stora barnet. Aktiverar alla sinnen.

365 böcker du borde läsa

lllustrationerna av Maija Hurme är oerhört fina, på ett mjukt sätt, medan Åse Mandel-Hartvigs text är så pass mättad som en bok på den här nivån måste vara. Ett eller två ord ska kunna säga allt. Titta havet är utmärkt att peka i, tillsammans med ett litet barn. Förhoppningsvis håller parken och natten samma klass syftet att utforska naturen, årstiderna och språket med läsningen till hjälp är både bra tänkt och mysigt genomfört.

Tekoppens tankar

Det är sommar och strandutflykt med mås, våg, sten och tång. Fina bilder och få ord för de allra minsta.

Prickiga Paula

Med små medel och varm känsla förmedlar författaren Åsa Mendel-Hartvig och illustratören Maija Hurme kunskap och engagemang. Text och bild bildar en tilltalande naivistisk enhet som barnet lätt knyter an till ett alldeles ypperligt möte!

Maria Nestorzon, BTJ

I boken visas bilder på allt möjligt i skogen och vad en kan göra med det. Bilderna är färgstarka och glädjefyllda med blommor, kottar och stövlar i skogen. Den får också med relationen mellan förälder och barn på ett rörande sätt och jag ser fram emot att läsa den för minstingen eftersom stora mest gillar långa texter och målande beskrivningar. Här är det bilderna som talar för sig själva till stor del i båda bilderna, och på ett bra sätt!

365 böcker du borde läsa

Illustrationerna är tydliga och mjuka men på samma gång går de rakt i
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Titta parken!
 2. +
 3. Tesslas mamma vill inte!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tesslas mamma vill inte! av Åsa Mendel-Hartvig (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Titta parken!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Älskar
  Cami , 13 december 2020

  En av våra absoluta favoriter! Vackra illustrationer och drömmiga färger. Mycket att upptäcka så boken växer med läsaren. Rekommenderar både denna och övriga böcker i serien.

 2. Finaste bilderböckerna!

  I de fyra böckerna skildras fyra st olika barn och deras upplevelse av naturen - varje bok utspelar sig i var sin årstid.

  Författaren har ett tydligt barnperspektiv och verkar ha valt motiv/handling efter barns intressen - bajskorvar, tåtugg och kottätande vittnar om detta.

  Upplägget med böckerna är på ett sätt som stöttar språkutveckling med, både hur de introducerar begrepp och just barns intresse - inget är så språkfrämjande som att ta vara på och lyfta upp barns intresse... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna