Titta skogen! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Titta-serien (del 1)
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2017-02-13
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form) / Hurme, Maija (form)
Illustratör/Fotograf
Maija Hurme
Dimensioner
162 x 162 x 10 mm
Vikt
174 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188347411

Titta skogen!

(10 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-02-13
137
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Blomman, humlan, mossan.
Lukta, lyssna, gosa.
Det är vår i skogen!

Vår, sommar, höst och vinter följer vi fyra olika barn som på egen hand upptäcker naturen. Äventyr med alla sinnen vidöppna. Lika enkelt som storslaget!

Pekbok från cirka 0 år.

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!

Sagt om boken:

Med små medel och varm känsla förmedlar författaren Åsa Mendel-Hartvig och illustratören Maija Hurme kunskap och engagemang. Text och bild bildar en tilltalande naivistisk enhet som barnet lätt knyter an till - ett alldeles ypperligt möte!

Maria Nestorzon, BTJ

I boken visas bilder på allt möjligt i skogen och vad en kan göra med det. Bilderna är färgstarka och glädjefyllda med blommor, kottar och stövlar i skogen. Den får också med relationen mellan förälder och barn på ett rörande sätt och jag ser fram emot att läsa den för minstingen eftersom stora mest gillar långa texter och målande beskrivningar. Här är det bilderna som talar för sig själva till stor del i båda bilderna, och på ett bra sätt!

365 böcker du borde läsa

Illustrationerna är tydliga och mjuka men på samma gång går de rakt in i hjärtat med sin enkla men ändå målande närvaro. Bilderna jobbar med blickar och händer som gör att bilderna blir tydliga och grönskan ger allting en fin inramning.

Anna Liv Lidström, för Dagens bok. 8 av 10 i betyg!

Att upptäcka skogen på våren det är grönt och fint. Blommor att lukta på, humla att lyssna på, mossa att gosa med, kotte att tugga på och pappa att pussa på. Det kommer tre böcker till i denna söta serie, en bok för varje årstid. Ser jag fram emot!

Prickiga Paula

Berättelsen byggs upp genom ett roligt växelspel mellan titta ("humla") och göra ("lyssna humlan"). Det är verkligen en pekbok som visar att det lilla egentligen är det stora." "Fin skildring av närhet mellan pappa och barn också!

Bokunge

"Titta skogen", med text av Åsa Mendel-Hartvig och bild av Maija Hurme, är en mossmjukt illustrerade småbarnsbok om föräldraskap och skogspromenad. De enkla orden handlar om närhet och natur: "Lyssna humlan", "Titta myran", "Pussa pappa".

Tekoppens tankar

Min sexmånaders tittar fascinerat på de färgglada bilderna och lyssnar på mina ord. Vi tar med oss böckerna ut i naturen och jämför tillsammans med treåringen. Det är böcker att inte bara läsa utan uppleva. De skapar både ord och känslor på en gång. Det är både göra och se. Det är perfekt för det lilla barnet och roligt för det stora barnet. Aktiverar alla sinnen.

365 böcker du borde läsa, recension 2
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Titta skogen!
 2. +
 3. Titta havet!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Titta havet! av Åsa Mendel-Hartvig, Maija Hurme (inbunden).

Köp båda 2 för 264 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Titta skogen!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin bilderbok!

  I de fyra böckerna skildras fyra st olika barn och deras upplevelse av naturen - varje bok utspelar sig i var sin årstid.

  Författaren har ett tydligt barnperspektiv och verkar ha valt motiv/handling efter barns intressen - bajskorvar, tåtugg och kottätande vittnar om detta.

  Upplägget med böckerna är på ett sätt som stöttar språkutveckling med, både hur de introducerar begrepp och just barns intresse - inget är så språkfrämjande som att ta vara på och lyfta upp barns intresse... Läs hela recensionen

 2. Som gjord för just den lilla flickan
  Gunnel Maria Lindbäck, 19 februari 2018

  Hade märkt hur hon alltid blev lugn av att se upp på gröna träden när hon åkte i sin vagn.Tänkte att "Titta skogen" skulle bli en bra första bok för henne.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Åsa Mendel-Hartvig