Tänkande om existensens villkor: Från tidiga livsfilosofer till senare tids (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2017-01-24
Förlag
Bokförlaget Korpen
Dimensioner
200 x 110 x 15 mm
Vikt
228 g
ISBN
9789188383167

Tänkande om existensens villkor: Från tidiga livsfilosofer till senare tids

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-01-24
188
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Livs- och existensfilosofi har under vissa tider blivit till något centralt för många människor. Tankar om existensens villkor är en exposé över tänkandet om människans existens, från tidiga livsfilosofer som Epikuros och Epiktetos till senare tids existentialister. Vi får möta olika tänkare såsom Sören Kierkegaard, Arthur Schopenhauer och Friedrich Nietzsche, med det gemensamma att de tänker över människans existens på ett nytt och banbrytande sätt. Människan har ett fritt utrymme att överskrida sina egna betingelser och se nya möjligheter för sitt liv.

Medan vetenskapen undersöker vad människan är, utgår existensfilosofin från att vi finns till och att vi är kapabla att forma vårt eget liv och förhållningssätt. Alla de tänkare och författare som här presenteras har sitt egenartade och personliga sätt att forma sin syn på människans existens - Hannah Arendt, Albert Camus, Simone de Beauvoir och Jean Paul Sartre och andra. Men de har också något gemensamt, att söka vägar för människor att leva ett sant liv i frihet genom att utgå från det levda livet eller såsom det framställs i konst, musik och litteratur.

Bernt Gustavsson är idéhistoriker och pedagog. Han har sin förankring i en folkbildande tradition och var folkhögskollärare i många år, innan han kom att arbeta som professor i Utbildning och demokrati vid Örebro universitet och senare i pedagogisk filosofi vid universitetet i Trondheim. Hans böcker handlar om bildning och kunskap utifrån ett humanistiskt och demokratiskt perspektiv. Intresset för livsfrågor är livslångt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tänkande om existensens villkor: Från tidiga livsfilosofer till senare tids
  2. +
  3. Självbetraktelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Självbetraktelser av Marcus Aurelius (pocket).

Köp båda 2 för 267 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bernt Gustavsson