Livet med kvantfysiska glasögon (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Soderpalm
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2016-06-03
Förlag
Soderpalm Publishing
Dimensioner
210 x 149 x 12 mm
Vikt
288 g
ISBN
9789188403339
Livet med kvantfysiska glasögon (kartonnage)

Livet med kvantfysiska glasögon

(88 röster)  |  Läs 46 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2016-06-03
269
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Livet med kvantfysiska glasögon Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Oavsett om du är singelpappa, fru, VD, helgon, syndare, Svensson, guzz eller pensionär kommer du att börja förändras så fort du tar denna bok i dina händer. För det är så kvantfysikens lagar fungerar.

Men vad är egentligen kvantfysik? Kvantfysikerna menar att den som säger att den förstår kvantfysik har inget förstått!

Den här boken radar inte upp de matematiska formler som prövas i kvantfysikernas laboratorier. Vi tar istället av oss labb rockarna, kliver in i verkligheten, men behåller de kvantfy siska glasögonen på näsan.

Hur blir det om vi applicerar den kunskap fysikerna laborerar med i kvantfysikens värld? Vad händer då med våra vanliga liv? De blir inte särskilt vanliga... Snarare magiska.

Den applicerade kvantfysiken ger oss möjlighet att skapa de liv vi drömmer om. Och detta utifrån information som varken är baserad på tro eller övertygelser utan på vetenskap i form av tusentals publicerade studier.

Så här säger Malin Berghagen om boken:
"Din sanna intention skapar den verklighet du lever i. Den är sammankop- plad med allt som händer i ditt liv. Varför? Den här boken förklarar just det."

Så här säger Martin Stenmarck om boken:
?I många fall ser jag mig själv som en nyfiken skeptiker. Att läsa denna bok, har lett till många och långa diskussioner runt middagsbordet. Den är en källa till nya tankar om tillvaron. Läs den!?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livet med kvantfysiska glasögon
 2. +
 3. Levla upp! Så tar du livet till nästa nivå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Levla upp! Så tar du livet till nästa nivå av Tobias Valdebenito (kartonnage).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Det finns 46 recensioner av Livet med kvantfysiska glasögon. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Försök till kvanfysisk legitimering av New Age?
  Sören, 18 juni 2018

  Varning. Tänkte detta var en introduktionsvinkel in i lättbegriplig kvantfysik. Efter att ha läst om alla experiment som refereras till i boken på Wikipedia samt artiklar från 'Vetenskap och Fortbildning' blir det inte mycket kvar av bokens New Agekopplingar. Mycket verkar också rena fantasier och källangivelserna är inte direkt till vetenskapliga avhandlingar. Pinsamt. När man sedan på sid 49 läser att inga sjukdomar är ärftliga utan en produkt av hur du själv mår/agerar så är det en livssyn... Läs hela recensionen

 2. galenskap och trams
  Anelie, 30 december 2017

  Det är förunderligt hur ett sådant här trams kan få med sig anhängare. Det är bara ord utan verklighetsförankring tillägnad människor som vill ha quick fix till ett bättre liv. Enfaldigt och manipulerande.

 3. En spännande upptäcktsresa till ökad medvetenhet
  Rose-Marie, 18 mars 2017

  Vi människor är ju lite som en gammal vinylskiva där tankarna går i samma spår. Med tiden blir det ofta en repa som gör att vi hakar upp oss. Sedan ett litet hopp och därefter är vi tillbaks i det gamla invanda tankespåret igen. Här kommer boken Livet med kvantfysiska glasögon in som en sprudlande och spännande hjälpreda att ändra på detta! Författarna har med en glädje och en smittande entusiasm i denna bok gett ett verktyg till att kunna få expandera medvetandet. Den är lättläst och pedagog... Läs hela recensionen

 4. Bästa självhjälpsboken jag läst
  Eva, 17 mars 2017

  Tack för en jättebra bok! Den bästa självhjälpsboken jag läst och jag har läst många. Den har gett mej en helt ny syn på livet, mig själv och min utveckling. Jättespännande, går inte att lägga ifrån sig. Hälsar Eva

 5. Att tänka själv! Yes!
  Lisa Lundin, 16 mars 2017

  En bok som verkligen hjälper hjärnan att bryta med normer och mönster. Att kunna se tillvaron på olika sätt är en nyckel till välmående och utveckling. Här ges verktyg till att tankarna får svindla i helt nya banor och känslan av att allt är möjligt är kärnan jag tar med mig. Härligt med en bok som så väcker nya tankar och också samtal med de jag delar tankarna med. Expansion på alla plan!

 6. mycket långt ifrån vetenskap
  Petra N, 15 mars 2017

  Det finns människor som är fullständigt övertygade om att något de önskar ska inträffa- som misslyckas, och blir besvikna.
  Det finns människor som är fullständigt övertygade om att saker ska gå fullständigt åt skogen - som lyckas till sin stora förvåning.
  Det finns förstås också människor som är fullständigt övertygade om att något de önskar ska inträffa- och lyckas
  och det finns människor som är fullständigt övertygade om att saker ska gå fullständigt åt skogen- som misslyckas. <... Läs hela recensionen

 7. Förrädisk gammal skåpmat
  Gunilla, 15 mars 2017

  Den här boken, liksom all new age sedan 80-talet talar ofta om "hämmande uppfattningar och idéer hos människor (oftast om sig själva). Förespråkarna tror att vissa idéer hämmar och begränsar och vissa inte. ALLA idéer begränsar. Vad som är verkligt revolutionerande är denna enkla princip: det spelar ingen roll vad du tror på för att vara en effektiv skapare. Inte heller när det gäller att skapa ditt eget liv.
  Människor som sysslar med tro- ​​business hatar denna idé, eftersom... Läs hela recensionen

 8. Nej, ni kan inte välja vad som sant
  Niels, 28 december 2016

  Världen vi lever i är fantastisk och alla de som luras av det ofattbart slarviga tänkandet och resonerandet i den här boken blir lurande på konfekten.

  Nobelpristagaren och fysikern Richard Feynmans sätt att lära sig något nytt var att om och om igen föreställa sig att han berättade om det han lärde sig för någon annan. Kunde han verkligen förklara det ordentligt? Vilka var de möjliga följdfrågorna? På det viset kunde han avgöra om han "verkligen" förstod något eftersom luckorna blev ... Läs hela recensionen

 9. En bok jag älskar
  Wanja Anna Birgitta Basel, 12 oktober 2016

  Läs den, den berikade mig på alla plan. Den öppnade dörrar i mitt tänkande till nya nivåer. Den är rolig!

 10. Bonnfångeri
  Mats Steffan Nord, 17 september 2016

  För de som gärna tror på övernaturliga krafter, så kan nog boken vara en källa till "visdom". Att hitta på övernaturliga fenomen och förklara dem med något som vi hittar i naturen är enfaldigt

  För övrigt är det en bedräglig bok som inleds med att på ett förvtäng sätt beskriva dubbelspaltsexperimentet, troligen för att bygga upp ett förtroende hos publiken.

  Om de hade deklarerat boken som en humoristisk i underhållning hade den varit ok, men tyvärr gör de anspråk på vetens... Läs hela recensionen

 11. Inte så.......
  Karin, 6 september 2016

  ....enkelt att förstå innehållet. Gäller att tänka efter. Jag läser om den för att kunna ta till mej innehållet. Men spännande teorier. Att ett brutet ben läker på några minuter.....njae....det är svårt att tro utan att ha sett det. Men boken öppnar för nya perspektiv och ny vetenskap.

 12. Kvantfysiska glasögon
  Britta Johansson, 6 september 2016

  För mig som läst mycket om attraktionslagen var det inte så mycket nytt. Men är man ny inom ämnet så.....

 13. Detta var den sämsta bok jag nånsin läst...
  Platon, 4 september 2016

  Jag är fysiker och har dessutom läst om LoA under flera år nu, men detta var skräp...lite kopiera och klistra från andra välkända författare, det var allt som var ok med boken...författarna här kan något om varken fysik eller LoA...

  Bortkastade pengar helt enkelt på denna bok och vilken skämtpris också, 279 kr för ingenting...skulle inte ens läsa den om jag fick den gratis om jag visste från början...

 14. Rent bedrägeri att saluföra denna bok som gjorts
  Ola Terje, 2 september 2016

  En extremt usel bok ! Slarvigt designad och redigerad, ytterligt flummig, alldeles för dyr, susbstanslöst
  innehåll, skrivet av uppenbart okunniga författare. Bortkastade pengar ! Ola Terje

 15. Bara sorgligt!
  Maria, 30 augusti 2016

  Det är sorgligt att kunskaperna om vetenskap är så låga i Sverige att ordet kan sättas på den här boken. Boken är dravel, dravel och okunskap från första till sista sidan. Den har ingenting med kvantfysik att göra överhuvudtaget, den är bara en pinsam uppvisning i författarnas okunskap.

 16. enfaldigt lurenderjeri !
  Mikael, 28 augusti 2016

  Att boken sålts i så många ex beror på det lätta budskapet.; Med det här slipper du lida! (Vilket faktiskt ingår i våra liv på gott och ont).
  New age tankarna som framförs är samma skåpmat som new age böckerna på 80-talet och 90-talet. Ingenting nytt under solen med skillnaden nu att man använder en vetenskaplig täckmantel som ska legitimera tramset. Boken är en förolämpning mot de som drabbats av sjukdom eftersom man påstår att dessa personer tänkt "fel" tankar i sina liv. Det finns ett... Läs hela recensionen

 17. Saknar trovärdighet
  Elin , 22 augusti 2016

  Lånade boken av en vän som köpt den och tyckte den var intressant. Hade den haft någon förankring i verkligheten så hade den kanske varit det, men nu känns den mest som ett hittepå. De skriver en hel bok om Kvantfysik men man får inte känslan av att de egentligen vet vad Kvantfysik är. En känsla som också bekräftades när jag läste DN idag och hon säger att hon inte kan svara på vad Kvantysik är och inte heller vill försöka eftersom hon är författare. Den lilla trovärdighet som boken eventuell... Läs hela recensionen

 18. Kvavksalveri på hög nivå
  Sillen, 22 augusti 2016

  Då folk i allmänhet inte är speciellt källkritiska och då denna bok spottar ur sig rena lögner som om de vore fakta och sanning så borde denna bok dras tillbaka eller åtminstone få en stor varningstext på sig med texten "HITTEPÅ".

  Att som författarna gör, ge sken av att svamlet de hävdar är backat av vetenskapen är så ohederligt att jag blir arg. Skäms!

  Och ni som råkat plocka upp denna bok och finner den bra och facinerande - snälla, det finns en uppsjö med naturvetenskapli... Läs hela recensionen

 19. Totalt trams!
  Lars Folke Andrén, 22 augusti 2016

  "Pinsamt" räcker inte till som adjektiv på det här eländet. Det finns riktiga böcker med fakta i, lägg gärna tid på att läsa dem istället. Det här är bara fånigt.

 20. En skarp varning borde utfärdas
  TOMMY BLOMQVIST, 22 augusti 2016

  Att författarna till denna bok använder sig av uttryck som de inte behärskar kan vara ren okunskap eller övertro på förmågor vilket så klart inte är bra men kan vara acceptabelt i vissa fall.
  Vi har alla rätt till åsikter men det är inte helt bra om dessa läggs fram som vedertagna fakta.

  Vad som är värre så har författarna förvanskar och förfalskar olika begrepp och fakta på ett sätt så att de ska stämma med deras åsikter.

  Du kan lika väl (eller hellre) läsa en gammal "F... Läs hela recensionen

 21. Vilseledande humbug
  MF, 22 augusti 2016

  Läste denna under sommaren och blev så ytterligt förtvivlad av allt hittepå, extrapoleringar och new age-flum. Titeln är falsk marknadsföring och till och med framsidan ljuger. Om ni köper boken, vilket jag inte rekommenderar att ni gör, gör det med vetskapen om att ni inte kommer att lära er något om vetenskap.

  Anledningen till att jag recenserar den idag är att DN hade en artikel där man intervjuar riktiga fysiker som har bättre koll på kvantfysik än författarna (som inte verkar h... Läs hela recensionen

 22. DN avslöjar faka-fusk
  oh, 22 augusti 2016

  DN har publicerat en artikel om alla faktafel i denna bok.

  "Titti Nordieng skriver att hon är utbildad i applicerad kvantfysik men när DN frågar henne kan hon inte svara på vad kvantfysik är."

  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/forskare-avfardar-bastsaljare-saknar-vetenskapligt-stod/

 23. Trams, rappakalja och vanföreställningar
  Johan F., 22 augusti 2016

  Den här boken handlar inte om kvantfysik, den handlar en drömvärld som inte existerar. Jag hoppas innerligt att ingen som läser den tror att det är på riktigt. Möjligen kan man ha den som något slags uppslagsverk över stollerier.

 24. Köp inte detta kvacksalveri!
  Sam, 22 augusti 2016

  Boken är 100% båg. Författarna säger emot en enad vetenskap inom fysik med relativistiskt tramsande om att de har en annan åsikt.

  Läs endast om du vill djupdyka i postmodernistiskt relativiserande new-age-flum.

 25. Oförskämda och korkade lögner
  Margaretha, 21 augusti 2016

  Det här måtte vara en av de dummaste böcker som getts ut i modern tid. Dessutom är det en förolämpning mot alla som har drabbats av sjukdom. Läs gärna Dagens Nyheters utmärkta genomgång av boken:
  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/forskare-avfardar-bastsaljare-saknar-vetenskapligt-stod/

 26. Lättläst och rolig
  Mita, 20 augusti 2016

  Om man aldrig har varit i kontakt med kvantfysik eller inte orkar ta in det är denna bok en bra början. Författarna ger lättförståelig information med en stor portion humor vilket gör att boken blir väldigt lättläst.

 27. Lögner
  Alexander, 13 augusti 2016

  Högst ovetenskapligt New Age-trams. Köp inte boken såvida du inte vill bli lurad på dina pengar. Law of Attraction har INTE med kvantfysik att göra; det är bara rent kvacksalveri.

 28. En fantastisk bok som förklarar ett svårt ämne.

  Har rekommenderat boken till hela min vänskapskrets. Lätt att förstå, trots svåra ämnen. Lättläst, svårt att lägga ifrån sig. Vill testa dom olika uppgifterna. Jag har läst många böcker som behandlar dessa ämnen, men ingen så roligt förklarat om livets mysterier.

 29. Blev fast på stranden...
  Tanthelene, 31 juli 2016

  Jag köpte boken, gick direkt till stranden och där blev jag sittande med näsan i boken. Badandet fick vänta till boken var utläst vid solnedgång. Jag lever i konstant förändring och utveckling. Det som är sant för mig idag kanske inte alls stämmer imorgon. Förr var jorden platt, idag är den rund, vad är den imorgon? Den här boken hjälper människor att utvecklas i sin egen sanning bortom alla trosuppfattningar. Boken är mer än fantastisk läsning, den är lättfattlig med enkla metaforer, humoris... Läs hela recensionen

 30. Livsbejakande!
  Eva, 31 juli 2016

  Det här är en livsbejakande bok som ger mig mycket positiv energi. Den är lättläst och jag läser den i en positiv anda utan att fördjupa mig alltför mycket i de vetenskapliga teorierna om kvantfysik. För mig är den en metaforisk beskrivning av hur jag kan leva mitt liv där mina tankar och drömmar genom boken får ett fäste och en grund.

 31. LIVET på Teneriffa blev ännu bättre...
  Branca Dimic, 29 juli 2016

  Tack Titti och Mikael för boken. Jag praktiserar bokens experiment och de uppfylls sakta men säkert. Jag har hittat mitt lyckliga obegränsade jag som tidigare var dolt för mig. Det verkar som om någon läsare här inte förstått bokens budskap, som handlar om att skapa din egen verklighet och bli den positiva människan du är. Rekommenderar den från hjärtat till alla som vill uppfylla sina drömmar och förstå vad livet går ut på och njuta förstås. :)

 32. Inget för den som unte vill bli lurad
  Johan , 24 juli 2016

  Du skriver själv "Men vad är egentligen kvantfysik? Kvantfysikerna menar att den som säger att den förstår kvantfysik har inget förstått!" och sen ska DU förklara kvantfysikens lagar för oss???

  Det här är en bok, intressant för dom som saknar tillräckliga kunskaper för att ifrågasätta det du säger, men som övertygats att tro på det du säger då du har berättartalang.

 33. Falsk marknadsföring

  Är grymt besviken på denna bok som är marknadsförd HELT vilseledande. Den har ingenting med kvantfysik att och absolut ingenting med naturvetenskap och forskning att göra. Alla så kallade "forskare" som citeras med de mest fantastiska resultat, visar sig vid en första granskning vara diverse lycksökare som samtliga är minst sagt starkt ifrågasatta av den övriga forskarvärlden. Tex kan ingen återskapa deras resultat, de vägrar ställa upp i övervakade studier osv. Utifrån detta drar sen författ... Läs hela recensionen

 34. Vilken bok!!!!
  Eva Rosander, 18 juli 2016

  Här är allt du behöver veta för att leva i harmoni med alltet, helt underbar bok, TACK!!
  Vänligen Eva i Örebro

 35. SPOT-ON!
  Madde , 13 juli 2016

  Har precis läst ut boken och vill läsa om den direkt! SÅ GALET BRA! Så sjukt bra gjord och så... SPOT-ON!
  Den går verkligen rätt in i hjärtat!
  Läs den, läs den, läs den!

 36. Min vetenskapliga bibel!
  Caroline Prising, 10 juli 2016

  Denna lilla bok som jag kallar för min "vetenskapliga bibel" är en gåva till alla oss som läser den. Den är enkel, rolig, erbjuder vetenskap i högklass samtidigt som den är sprängfylld med användbara tekniker. Det finns många böcker om kvantfysik men ingen har hitintills presenterat ämnet på detta sätt. Tack Titti och Miakel, ni har faktiskt hjälpt mig att förändra mitt liv! På riktigt! Yea!

 37. Allt kanske inte är som vi tror
  AnnaMaret, 10 juli 2016

  Det här är en bok som väcker många frågor och funderingar om hur verkligheten faktiskt fungerar och hur vi själva kan påverka våra liv.

 38. Boken bör ha varningstext på omslaget
  Nisse, 8 juli 2016

  "Rekommenderas ej till personer som har läst fysik, matte eller något annat vettigt efter högstadiet"
  Sämst spenderade 279 SEK någonsin

 39. Mycket lite eller ingen vetenskap alls.
  Madelene, 5 juli 2016

  Det förvånar mig hur denna bok kan toppa listan för Naturvetenskap och Teknik när boken är så ovetenskaplig. Lösryckta exempel och extremt fria tolkningar av gamla experiment. Det räcker med att skrapa ytterst lite på ytan av alla påståenden för att se att det är väldigt lite som faktiskt stämmer. Boken är snarare skriven ur ett new age-perspektiv än ett vetenskapligt perspektiv. Som genuint intresserad av kvantfysik bör man inte lägga pengar på denna bok.

 40. Livs- och kraftinspirerande!
  Agneta Oreheim, 4 juli 2016

  En bok som definitivt hjälper till med klarsyn angående livslagarna, vad som är orsak och verkan och därmed bidrar till allas vår möjlighet till kraftåtertagande. Heja er för att ni skapat denna bok - så hääärligt att läsa den! Jag "bubblar" om den och rekommenderar gärna den till andra!

 41. Vill du förändra världen?
  Eva Kallai, 3 juli 2016

  boken är perfekt om du någonsin drömt om att förändra världen :-) Steg för steg, på ett lättsamt och roligt sätt blir läsaren guidad i vad som är möjligt för oss. Genom att komma ihåg vilka vi är, ren energi=kärlek, så kan du sluta kämpa och börja leva, så som det är tänkt att Du ska leva. När du förändrar dig själv, förändrar du världen. Ha så kul med boken och bjud in magin i ditt liv. ALLT ÄR MÖJLIGT!!!

 42. Läkande och upplyftande på riktigt!
  Anki, 27 juni 2016

  Boken levererar!
  Lekfullt och lättillgängligt fick jag inspiration, information, kunskap och påminnelser om att livet har mer att ge än det vi omedelbart ser. Hade inte läst klart sista sidan förrän jag längtade efter att få läsa om boken igen i ett lugnare tempo. Förändring sker omedelbart i ögonblick. Känner mig bekräftad som människa och ser fram emot den fortsättning jag har kvar att skapa och leva utifrån verkliga verktyg att tillämpa i livet i litet och stort. TACK!

 43. Det fungerar !
  Mirjana , 26 juni 2016

  Underhållande och lättläst bok som håller vad den lovar, mirakler... Det behövs inga långa förändringsprocesser med hjälp av experiment i boken sker förändring här och nu, det fungerar!

 44. Spännande läsupplevelse!
  Katarina , 26 juni 2016

  Är man det minsta nyfiken på utveckling, och på hur livet och världen fungerar, så är det här en mycket bra bok i praktisk kvantfysik och medvetande.
  Den här boken är ett fantastiskt bra exempel på hur komplexa sammanhang kan beskrivas på enkla sätt. Fakta, ny forskning och praktiska experiment man gör hemma varvas med fördjupningstips.
  Så härlig, inspirerande, livsbejakande läsning!

 45. Det bästa jag läst
  Malin Gustavsson, 14 juni 2016

  Jag bara sträckläste den här boken. Det gick inte att sluta. Jag förändrade min syn på livet redan i första kapitlet. Det här är magi på riktigt.

 46. Helt otrolig
  Casper Johansson, 14 juni 2016

  Det här är en magisk bok. Den är så spännande att jag ryser när jag läser i den. Den kommer att förändra många människors liv.

Visa alla 46 recensioner

Fler böcker av Mikael Säflund

 • Den inre resan : du finner nycklarna och verktygen inom dig

  Carina Hammarsten, Peter Max Mäkelä, Mikael Säflund, Kristin Jennefelt, Stina Helenefors

  Vi behöver se oss själva för de unika, starka, kreativa och skapande individer som vi innerst inne är. Vi behöver leva mer som vi lär. Det är så väldigt många som vacklar i sin tilltro till sig själva och som tror att de måste passa in i ett särsk...