Algoritmmakaren (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2020-10-19
Förlag
Fri Tanke Förlag
Dimensioner
218 x 148 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
O
ISBN
9789188589804
Algoritmmakaren (inbunden)

Algoritmmakaren

Inbunden Svenska, 2020-10-19
199
Förboka gärna! Förväntad leverans vecka 37.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Aldrig tidigare i världshistorien har det samlats in lika mycket data som idag. Men vad ska vi ha den till?

I Algoritmmakaren argumenterar nationalekonomen Tommy Andersson för att data kan användas för att fatta bättre och mer välgrundade beslut inom en rad områden. Men för det krävs en genomtänkt strategi och framför allt funktionella algoritmer. Utifrån forskning och exempel från verkligheten resonerar Andersson kring hur beslutsalgoritmer kan användas för att ge svar på ett antal av samtidens mest angelägna frågor: Hur kan flyktingar integreras bättre? Hur kan organbristen lösas? Hur kan skolan göras mer likvärdig? Kanske kan väldesignade beslutsalgoritmer vara ett medel i arbetet med att skapa bättre samhällen.

Tommy Andersson är professor i nationalekonomi vid Lunds universitet. Hans forskning har ofta bedrivits i nära dialog med olika beslutsfattare. Detta har bland annat resulterat i Skandinaviens första algoritmbaserade organbytesprogram och världens första algoritmbaserade system för placering av kvotflyktingar. 2019 utsågs han till adjungerad ledamot av Kommittén för priset i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Algoritmmakaren
  2. +
  3. I kundens skor : att skapa värde utifrån mottagarens perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt I kundens skor : att skapa värde utifrån mottag... av Klas Hallberg, Per Kristensson (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Algoritmmakaren