Det här kommer göra ont (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2018-10-19
Upplaga
1
Förlag
Volante
Översättare
Erik MacQueen
Originaltitel
This is going to hurt. Secret diaries of a junior doctor
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
497 g
SAB
Lz Kay, Adam
ISBN
9789188659590
Det här kommer göra ont (inbunden)

Det här kommer göra ont

(23 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-10-19
229
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det här kommer göra ont Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Skickas inom 2-4 vardagar
  79
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  39
Visa alla 2 format & utgåvor
"Smärtsamt rolig" Stephen Fry

"Fantastiskt rolig och hjärtekrossande... jag tjöt av skratt, flämtade och kvävdes då och då av skratt... den här boken kanske gör ont, men på ett viktigt och nödvändigt sätt." Times

"Om du är det minsta känslig så rekommenderar jag att du läser den här boken liggande platt på rygg. Mer än en gång på min pendling, när jag rusade igenom Adam Kays otroligt roliga, hjärtekrossande bok, kände jag att knäna började vika sig... vissa inlägg är så roliga att man skrattar alldeles för högt." Daily Telegraph

På nätterna får man som AT-läkare ansvaret för samtliga patienter på sjukhuset. Man styr skutan på egen hand. En skuta som är helt enorm, och står i lågor, och som man inte fått några egentliga instruktioner om hur man seglar.

När Adam Kay som nybakad läkare tillträder sin AT-tjänst i London börjar ett minst sagt utmanade yrkesliv. 97-timmarsveckor, beslut på liv och död, en ständig ström av kroppsvätskor och sämre betalt än parkeringsmätaren utanför sjukhuset. Det här kommer att göra ont består av hans dagboksanteckningar, hisnande bakom-kulisserna-vittnesmål som får läsare att ömsom skratta, ömsom gråta. Här finns hysteriskt roliga reflektioner, märkliga patientfall, hjärtskärande öden och oroväckande många främmande föremål på fel ställen.

Boken är också ett nödrop inifrån ett krisande sjukvårdssystem, och en gripande skildring av ett läkarliv som en dag blir för mycket.

Adam Kay är en brittisk före detta läkare. Han är i dag verksam som stå-upp-komiker och författare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det här kommer göra ont
 2. +
 3. Det här kommer göra ont

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det här kommer göra ont av Adam Kay (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Det här kommer göra ont. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Helt okej, var dock inte som jag hade trott....
  ElinsBokhylla , 30 september 2020

  Bokens handling är lite annorlunda eftersom den är uppbyggd på sanna dagboksanteckningar och tagna direkt ur Adam Kays liv inom läkaryrket. För mig blev det lite annorlunda att läsa ifrån detta perspektiv eftersom boken blev så mycket verkligare än vad jag hade trott.
  Boken hade även en väldigt stark handling eftersom man fick följa med Adam Kay och hans liv genom läkaryrket, ett yrke som definitivt inte är enkelt men som är så otroligt viktigt.

  Varje kapitel börjar med en lite d... Läs hela recensionen

 2. Raljerande och manschauvinistisk!
  Regina, 24 september 2020

  Tröttsam bok med mycket upprepningar och raljerande över människor och sjukvården. Tröttnade efter en tredjedel och slängde den. PS jobbar inte i sjukkvården.

 3. Översättning
  Eschke, 31 december 2018

  Attraktivt format med episoder som är lagom långa. Misstänker att boken är roligare på originalspråk. Skrattade ändå gott av många dråpliga berättelser.

 4. OTROLIGT rolig!
  Björn Nilsson, 27 december 2018

  Ojoj vad jag skrattade. Men så fanns där också en allvarlig underton vilket gör att boken lyfter från att enbart vara rolig...

  Jag förstår varför denna sålt så mycket och fått så många priser i England.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Adam Kay