Liv 3.0 : Att vara människa i den artificiella intelligensens tid (häftad)
På topplistor
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
463
Utgivningsdatum
2018-10-04
Upplaga
1
Förlag
Volante
Översättare
Helena Sjöstrand Svenn, Gösta Svenn
Originaltitel
Life 3.0; Being Human in the Age of Artificial Intelligens
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
210 x 136 x 28 mm
Vikt
570 g
SAB
Pud
ISBN
9789188659675

Liv 3.0 : Att vara människa i den artificiella intelligensens tid

(13 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-10-04
179
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det här är en fascinerande guide till alla utmaningar och val i vår strävan efter en fantastisk framtid för liv, intelligens och medvetande på jorden och långt ut i rymden. Elon Musk, grundare av SpaceX och Tesla Motors Alla bör fråga sig vad vi nu kan göra för att dra fördel av framtidens AI, och undvika riskerna. Detta är vår tids viktigaste samtal och Tegmarks tankeväckande bok hjälper dig i det samtalet. Professor Stephen Hawking Välkommen till det viktigaste samtalet just nu. Artificiell intelligens är inte längre science fiction. Den är ett faktum och den förändrar våra liv och vårt samhälle. Max Tegmark har skrivit ett blivande standardverk om mänsklighetens framtida existens. Är det troligt att vi kommer att skapa övermänsklig intelligens? Hur bör vårt rättsväsende hantera autonoma system? Hur slår automatiseringen? Detta är brännande frågor som vi alla behöver adressera: Om vi skapar en övermänsklig intelligens, skulle det då vara möjligt att kontrollera den? Kan vi över huvud taget försäkra oss om att användningen av AI gynnar oss? Max Tegmark betraktar dessa frågor ur sitt unika perspektiv och väljer bort både teknikskepticism och digital utopi vi behöver en rationell medelväg för att kunna navigera vår spektakulära framtid. Den makalösa kraft som den artificiella intelligensen har släppt loss medför att de kommande tio åren kan bli mänsklighetens bästa eller värsta. Tegmark har gjort den mest insiktsfulla och allra roligaste utforskningen av AI:s konsekvenser som jag någonsin har läst. Du har en högtidsstund framför dig. Professor Erik Brynjolfsson, chef för MIT Initiative on the digital economy och medförfattare till Den andra maskinåldern Tegmarks nya bok är en genomtänkt guide till vår tids viktigaste samtal om hur vi ska skapa en välvillig framtida civilisation, när vi nu smälter samman vårt biologiska tänkande med en ännu större intelligens som vi själva har skapat. Ray Kurzweil, uppfinnare och framtidsforskare, författare till The singularity is near Tegmark strävar efter att bidra till ett brett samtal om vilken sorts framtid vi som art vill skapa. Även om ämnena han tar upp AI, kosmologi, värdegrunder och till och med egenskaperna hos medvetna upplevelser kan vara besvärliga presenterar han dem på ett sätt som inte avskräcker utan bjuder in läsaren. Nick Bostrom, grundare av Future of humanity institute vid universitetet i Oxford, författare till Superintelligens Det här är en stimulerande bok som kommer att förändra vårt sätt att tänka när det gäller AI, intelligens och mänsklighetens framtid. Bart Selman, professor i datavetenskap, Cornell University Som framstående fysiker och ledare för Future of Life Institute har Max Tegmark fått en unik position att ge läsaren inside information om vår tids viktigaste problem, på ett sätt som är lättillgängligt utan att vara fördummande. Jaan Tallinn, Skypes medgrundare
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Liv 3.0 : Att vara människa i den artificiella intelligensens tid
  2. +
  3. Vårt matematiska universum : mitt sökande efter den yttersta verkligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vårt matematiska universum : mitt sökande efter... av Max Tegmark (pocket).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Liv 3.0 : Att vara människa i den artificiella intelligensens tid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Väldigt bra bok om AI
    Viktor, 29 oktober 2023

    En av de bästa böckerna enligt mig om AI och dess framtid. Jag gillar hur objektiv Max Tegmark är, hur han lyfter fram både de bra sidorna och dåliga sidorna. Och även visar vad för nytta vi kan ha av AI, även om de dåliga sidorna låter skrämmande.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Max Tegmark