Provence : vita, röda och även roséviner (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2018-03-20
Förlag
Vulkan
Dimensioner
240 x 166 x 10 mm
Vikt
441 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789188809032

Provence : vita, röda och även roséviner

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-03-20
360
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
...allt avhandlas....måste klassificeras som ett svenskt referensverk över den provencalska vinvärlden.Lars Torstenson, prisbelönt f.d. vinmakare på Domaine Rabiega i Provence

Den engelska versionen av boken har av Gourmand Awards utsetts till "Best in the World" 2020 i kategorin "French Wines".

Kritikerrosad bok för er som vill hitta de godaste vinerna, vinturista och lära er allt om Provence viner! Provence är världsledande avseende rosévin, men är mindre känt för sina fantastiska röda och vita viner. Detta är inte en "coffee table book", utan en guide till den underbara vinvärlden i en av de vackraste regionerna i Frankrike. Boken är lättläst, rikt illustrerad och fylld med fakta för att hjälpa dig hitta dina favoritviner eller planera ett besök i en region där viner har gjorts i 2600 år. Den omfattar Provence vinhistoria, fakta om den så viktiga terroirern och alla appellationer, druvsorter, vingårdsarbete, vinifiering av vitt, rött och rosévin och de olika egenskaperna hos varje vintyp.

Boken beskriver 43 producenter och 230 viner, vilket gör den till den mest omfattande boken om viner i Provence idag och till en perfekt följeslagare för att hjälpa dig hitta dina favoritviner.

För mer information se www.winesofprovence.org där du även hittar en video och en blogg med Provence vinnyheter.

Under 25 år har författaren, Göran Boman, varit medlem i "Munskänkarna", den svenska föreningen för vinprovning och vinstudier, och han har klarat deras toppnivåexamen motsvarande åtminstone kunskapsnivån för en Sommelier.
Boken har fått lysande recensioner:
...en faktaspäckad bok. Ändå är den inte tungläst, tvärtom.Ulf Jansson, Redaktör för Munskänken
Kort sagt, här finns det mesta som kan vara av intresse för Provence-entusiasten. Det är inte en bok bara för rosé-fantasten.Britt Karlsson, BKWine
Betyg 5/5Elke Jung, Vinbanken
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Provence : vita, röda och även roséviner
 2. +
 3. En sötare vinter

De som köpt den här boken har ofta också köpt En sötare vinter av Camilla Hamid (inbunden).

Köp båda 2 för 459 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Provence : vita, röda och även roséviner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bäst i världen 2020 - Gourmand Award
  Umbria, 7 juni 2018

  Boken är lättläst och upplägget är bra. Intressant att läsa om Provence historia, tillkomst och vinproduktion. Bra format så det är lätt att ta med den på resan. Doftcirkeln för roseviner är ett plus.

  Det finns även en utökad engelsk version som precis fått det svenska "Gourmand Award" priset i kategorin "Franska Viner" och boken är en av fem som i den kategorin har nominerats till "Gourmand Award Best in the World" tävlingen 2020! (kokböckerna och dryckesböckerna OSCAR-pris). Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Göran Boman

 • The wines of Provence : tricolour

  Göran Boman

  Gourmand Awards "BEST IN THE WORLD" 2020 in the category "French Wines ... Everything is discussed.... must be classified as a Swedish reference work over the Provençal wine world.Lars Torstenson, honoured former winemaker at Domain...