Diamantsvärdet och träsvärdet. D. 1 (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Svärdens väktare (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2007-06-01
Upplaga
1
Förlag
Ersatz
Översättare
Britt-Marie Ingdén Ringselle
Originaltitel
Almaznyj metj i derevjannyj metj 1
Medarbetare
Wallin, Ola (red.) / Peter Bergting & Ersatz (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789188858450
Diamantsvärdet och träsvärdet. D. 1 (pocket)

Diamantsvärdet och träsvärdet. D. 1

(20 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2007-06-01
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Läs en intervju med Perumov här!

Sedan århundraden har människornas kejsardöme härskat med våld och fruktan över gnomer, friborna, orcher och danker. Tronen stöds av Regnbågen, en magisk orden med nästan obegränsad makt över rikets invånare till och med över den nyblivne kejsaren, som plågas av grymma barndomsminnen. Många ruvar på hämnd i denna gamla värld som för länge sedan övergivits av det godas himmelska makter och nu översvämmas av hamnskiftare, gengångare, andeväsen och ett otal namnlösa varelser.

En höstdag strax före det årliga Dödsregnet kommer en ung adept till provinsstaden Chvalin i norr. Han skuggas av Fess, utsänd av Grå förbundet, en liga av legoknektar som säljer sina tjänster till högstbjudande. Strax därpå anländer en liten karavan, anförd av gnomen Sidri, friborne Khan-Torog och trollkvinnan Tavi, samtidigt som ett cirkussällskap skyndar genom Drungskogen för att hinna fram innan Regnet börjar falla.

Händelserna följs av den inspärrade krönikören i katakomberna under Isflammans kyrka. Han ser vad som håller på att ske, och han borde inte, men kan inte låta bli att lägga sig i förloppet

Svärdens väktare är en serie om 8 fristående böcker, var och en på ca 500 sidor. Nick Perumov skriver i Tolkiens anda och skildrar en värld befolkad av människor, alver, orcher, gnomer, gudar och magiker, men hans värld är mer komplicerad än Tolkiens. Onda och goda kan vara svåra att skilja åt och dramatiska händelser berättas ofta ur de ondas perspektiv. Kvinnogestalterna är starka och inte sällan mycket farliga personer.

Med en brett upplagd episk stil med rötterna i den ryska berättartraditionen bjuder Nick Perumov in till hisnande äventyr som även inspirerats av fornnordiska gudasagor.

» fyrahundra sidor, komplexa som en medeltida gobeläng en bok som man inte är färdig med för gott när man har läst ut den; den håller för många omläsningar och har överraskande många intressanta personer, inte minst alla de kvinnor vars styrka det inte görs någon affär av. Ovanligt i fantasygenren, där kvinnor alltför ofta reduceras till våp eller flickbokiga yrhättor. Diamantsvärdet och träsvärdet är en ovanligt djupverkande berättelse långt ifrån fantasyns slentrianmässiga förutsägbarhet, där de goda alltid segrar över de onda i ett närmast religiöst skeende. I stället kan alla goda varelser hamna i lägen där de begår förfärliga handlingar, och det är långt ifrån klart vem som kommer att stå som vinnare.«
Lotta Olsson , Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Diamantsvärdet och träsvärdet. D. 1
 2. +
 3. Diamantsvärdet och träsvärdet. D. 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Diamantsvärdet och träsvärdet. D. 2 av Nick Perumov (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Diamantsvärdet och träsvärdet. D. 1. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Originell historia men minus på översättningen.
  Roberto, 1 januari 2021

  Originell historia men minus på översättningen. Översättningen är långt ifrån bra. Vilket sänker betyget på hela upplevelsen.
  Skulle ändå rekommendera att läsa!

 2. Helt outstanding
  Bokmal, 16 maj 2018

  Helt klart en bokserie värt en läsning. Gäller dock att vara med annars är det lätt att komma bort sig i handlingen.
  Man måste/bör läsa alla 12 delarna då dessa bildar en komplett "bok" ;)
  Rekommenderas starkt.

 3. underhållande

  Bra skrivit. Började svag men blev bra ändå. För mig gäller inte bara historien även skrivstil och ordval är viktiga. Boken blir under tiden underhållande

 4. Good story!
  Fredrik Wikström, 28 augusti 2014

  Good story, too many names to keep track on though. I would like to keep on reading the other books as well but I think I will forget the story and the names before I have the opportunity to do that.

 5. Detta är utan tvekan en helt värdelös bok. Den har en...
  Miroslaw Kubiztal, 3 september 2013

  Detta är utan tvekan en helt värdelös bok. Den har en helt ologisk dum intrig där inget hänger ihop, ologiska vändningar, ett väldigt dåligt språk och efter att ha läst den vill man bara fråga förlaget som översatte den hur de kunde få för sig att översätta en så otroligt dålig bok. Avsnittet om slaget mellan de dvärgliknande varelserna och är nog den sämste skildring jag läst i en fantasybok. Man kan inte upphöra att förundras över hur dåligt en författare kan komma undan att skriva och dess... Läs hela recensionen

 6. Bara å läs!
  Jan Eriksson, 19 februari 2008

  Jag är över 60 år och har tid att läsa 3-4 böcker varje vecka. Sedan jag var barn har jag slukat böcker. Denna bok är en av de bättre jag läst. Bra språk och bra intrig. Det jag framförallt gillar är alla antydningar om saker och ting. Det gör att det blir extra spännande. Denna bok lyfter fantasylitteraturen till ny höjd. Jag tror det är till fördel om man är bekant med fantasyvärldens begrepp och dess regelapparat. Har du läst t ex Tolkien och Rawling är det inga problem alls. Ack, så mycket bättre den är än Tolkien.

 7. slår Tolkien med hästlängder

  Otroligt, helt otroligt bra bok. Började läsa av en ren slump och letade desperat efter del två redan halvägs genom del ett. Nu pågår en enorm jakt efter de följande 6 böckerna av Perumov. Del ett kan vara svår i början, många personer, många olika handlingar, som sakta men säkert får sina öden sammanvävda, hela tiden en känsla av att fel person utpekas som ond. Bilden målas upp tydligt om hur omgivningen är, hur personerna ser ut, vad de tänker och vad de värderar så efter halva boken känne... Läs hela recensionen

 8. Otroligt spännande!
  Kamarillan, 21 juli 2007

  En kompis tipsade mig om "Diamantsvärdet och träsvärdet". Lite konstig titel, tyckte jag, men min kompis nästan tvingade mig. Och omslaget var snyggt! Och jag fastnade direkt när jag börjat läsa. Otroligt spännande! Man får följa flera olika personer, trollkvinnor, legoknektar, adepter från olika magikerordnar. Alla verkar var ute efter något och till sist får man veta vad. Berättar inte vad!

  Man känner att Perumov är ryss och har läst Dostojevskij, för man behöver inte gilla fantas... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Nick Perumov