Polisliv : berättelsen om Christer Nordström (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2021-09-20
Upplaga
1
Förlag
Arx Förlag AB
Medarbetare
Stangertz, Karin (form)
Dimensioner
210 x 135 x 12 mm
Vikt
391 g
SAB
Lz Nordström, Christer
ISBN
9789188893222
Polisliv : berättelsen om Christer Nordström (kartonnage)

Polisliv : berättelsen om Christer Nordström

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2021-09-20

Slutsåld

Polisliv är en berättelse om polismannen Christer Nordströms 47 år långa karriär inom Uppsalapolisen. Han började tidigt inom kåren: fotpatrullerade, åkte radiobil och var fackligt aktiv, presstalesman och slutade som kommissarie och en välkänd Uppsalaprofil. 

I boken får läsaren följa kända rättsfall som Knutbymorden och mordet på Fadime. Christer ledde en grupp Uppsalapoliser som hamnade mitt i stenregnet under Göteborgskravallerna. Han berättar om möten med Nelson Mandela, Påven Johannes Paulus II och Kejsar Akihito och många andra samt en initierad bild av hur det var att arbeta nära "Kapten Klänning" - Göran Lindberg. 

I ett kapitel berättar Christer om sitt stora filmintresse och sin långvariga sidosyssla som biografmaskinist och annat i Uppsalas biografer. 

Boken avslutas med en skarp kritik av utvecklingen inom polisen. Det pågår en allvarlig och skadlig felrekrytering till polisen. I början av reformen var det meningen att poliseleverna skulle gå på den traditionella polisutbildningen, som i Sörentorp/Solna, men det har gradvis vuxit i riktning mot universitetsmiljön. De blivande poliserna har som exempel inte fått lära sig att uppträda i uniform. Man har i stort tagit bort det polisiära tänket och lagt utbildningen på en akademisk nivå menar Christer. 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Polisliv : berättelsen om Christer Nordström. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Polisliv
  Staffan Hagelin Gile, 4 oktober 2021

  Mycket intressant läsning om Christer, dock mindre bra jobb av författaren. Christer Nordström är värd en mera proffsig beskrivning av hans stora engagemang inom polisen.

 2. polisliv
  carina christiansson, 30 september 2021

  ni är alldeles för snabba fick boken här omdagen har precis börjat läsa den ka ej ge något omdöme det jag läst
  hittills verkar bra

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ulf Broberg