Kompetens i museisektorn : politik, praktik och relationen till högre utbildning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2019-05-27
Förlag
Nordic Academic Press
Dimensioner
222 x 145 x 20 mm
Vikt
530 g
ISBN
9789188909145
Kompetens i museisektorn : politik, praktik och relationen till högre utbildning (häftad)

Kompetens i museisektorn : politik, praktik och relationen till högre utbildning

Häftad Svenska, 2019-05-27
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Dagens museer möter en snabbt föränderlig omvärld som ställer nya krav på verksamhet och anställda. Att utveckla museernas arbete i samklang med deras samhällsuppdrag kräver ett medvetet underhåll av personalens kompetens, grundat i de anställdas kunskaper om museets samlingar och färdigheter att interagera med besöksgrupper och samarbetsparter. Det låter kanske självklart och enkelt men underhållsarbetet är komplicerat.

Museisektorn står inför en rad komplexa utmaningar och det saknas tydliga analyser av vad museerna faktiskt gör för att möta behoven genom internutbildning och verksamhetsutveckling. Det har också fattats en kartläggning av vad högskolor och universitet gör för att erbjuda branschen relevanta kunskaper och färdigheter.

Författarna till Kompetens i museisektorn lyfter fram dessa frågor och besvarar dem ur ett nordiskt perspektiv, med exempel på enskilda museers strategier för verksamhetsutveckling och kompetensförsörjning. De medverkande i boken är yrkesverksamma och forskare från en rad discipliner inom museiområdet i Danmark, Finland, Norge och Sverige. De vill inspirera med konkreta insikter och mana till utbyte av erfarenheter för att möta behoven av förnyelse i en av samhällets viktigaste kulturinstitutioner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kompetens i museisektorn : politik, praktik och relationen till högre utbildning
  2. +
  3. Trådarna i väven : på spaning bland minnen och kulturarv i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trådarna i väven : på spaning bland minnen och ... av Maja Hagerman (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kompetens i museisektorn : politik, prakt...