En alldeles svensk historia (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
366
Utgivningsdatum
2019-04-30
Förlag
Mondial
Medarbetare
Schiring, Gustav (form)
Dimensioner
217 x 147 x 30 mm
Vikt
520 g
SAB
Oab,Kc
ISBN
9789188919250
En alldeles svensk historia (inbunden)

En alldeles svensk historia

(25 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-04-30
189
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En alldeles svensk historia Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Kajsa Normans beskrivning av det svenska hyckleriet och dess paradoxer är mer medryckande än en thriller.«
The Times

Sommaren 2015, under musikfestivalen We Are Sthlm, utsattes tonårsflickor för sexuella övergrepp i publikhavet. Både polis och vittnen på plats förväntade sig stora rubriker i media efter händelsen. Istället: Total tystnad.

Ett halvår senare rapporterades om liknande övergrepp i Köln först då valde svenska medier att berätta om vad som hänt på We Are Sthlm. Varför dröjde det så länge? När reportern Chang Frick började nysta i historien skapades en kedjereaktion som kom att skaka om Sverige. Ingen ville ta ansvar för den uteblivna rapporteringen och media förnekade att de misstänkta förövarnas ursprung skulle ha påverkat bevakningen.

Sverige är ett land präglat av en konsensuskultur som få vågar bryta mot. Den som ställer sig utanför åsiktskorridoren utmålas snabbt som extrem. I sin internationellt hyllade bok skildrar journalisten Kajsa Norman insiktsfullt och övertygande den svenska konformiteten och hur den påverkar det offentliga samtalet.

»En alldeles svensk historia är ingen behaglig läsning, men en viktig sådan.«
Sigrid Rausing

»Det här är en gripande berättelse. Allt jag trodde att jag visste om Sverige är fel.«
The Spectator

»Kajsa Norman är en kraftfull författare.«
The Guardian

»Skriven i bästa Stieg Larsson-stil, men med skillnaden att allt är sant.«
The Telegraph India

»Hon skildrar en tystnadskonspiration av ett etablissemang som gör allt för att inte lyfta på locket över växande kulturella spänningar.«
Financial Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En alldeles svensk historia
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av En alldeles svensk historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd!
  Leif Månsson, 23 september 2019

  Väcker till eftertanke! Kajsa Norman skriver med ett "utifrånperspektiv" till skillnad mot det svenska "inifrånperspektiv" som vi matas med dagligen.

 2. Rekommenderar
  lars alexandersson, 16 augusti 2019

  Det är en viktig bok att läsa, skriven av en bra författare. Den är både förklarande, lättläst och analytisk. Ger svar på en aktuell samhällsfråga.

 3. Läs den
  LRB, 9 augusti 2019

  Även om man som svensk kan hoppa över hälften av texten. Den här boken kom på engelska först. Vi vet redan att Branting och Palme var superöverklass och Erlander var medelklasskommunist innan de blev karriärsossar.
  Man förstår att just nu lever vi mitt i en svensk kulturrevolution. Om sju år kanske vi lever i ett helt förändrat samhälle.

 4. Ett måste
  E B, 15 juli 2019

  På gränsen till obehaglig när man inser vidden av den styrning vi lever i, men borde vara måste-läsning för alla. Parallella historier om både personer och Sveriges historia och hur samhället växt fram kräver lite eftertanke och reflektion; om vad som hänt, vad det innebär samt vad det egentligen säger om vår samtid. Boken ger många exempel på hur mycket som aldrig kommer fram och berättas, både om dåtid och nutid, och att 'någon' tar sig rätten att bestämma denna begränsning åt andra. Vi omyndigförklaras.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Kajsa Norman