Wild swimming - Bada för livet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-10-28
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Engblom, Mikael (form) / Dahlman, Gabriella (foto)
SAB
Vml,Dokb
ISBN
9789188953247
Wild swimming - Bada för livet (inbunden)

Wild swimming - Bada för livet

Inbunden Svenska, 2019-10-28
199
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Vad är det egentligen som lockar med iskalla utomhusbad? Kan det vara möjligheten att landa och få en stund att möta sig själv? Att känna sig modig, fri och stark? Att bli nästan rusig av energin och endorfinpåslaget? Oavsett vilket vittnar flera röster i boken Wild Swimming om både fysiska och psykiska hälsovinster. Gemensamt för dem alla är att de har blivit lustfyllt beroende av sina bad vid stränder och från klippor, vid små skogsjöar och från stadsnära bryggor.

I Wild Swimming undersöker vinterbadaren och psykologen Helena Kubicek Boye vad det är som gör att man trotsar det instinktiva motståndet mot att bada utomhus även mitt i vintern. Via en kort återblick på badandets historia berättar Helena om vad som händer i både kroppen och sinnet när vi badar, om vilka mentala strategier du kan använda för att möta kylan, lite att tänka på när det gäller utrustning och om hur du snabbt får upp värmen igen efter badet. Och kom ihåg: ett kallt bad förstärker livet.

HELENA KUBICEK BOYE är leg psykolog, KBT-terapeut, mindfulnessinstruktör, sömnexpert och författare till både faktaböcker och psykologiska spänningsromaner. Helena är sedan tre år passionerad wild swimmer och badar utomhus året om.
Visa hela texten

Bloggat om Wild swimming - Bada för livet