Är du förberedd? : en handbok för krisen (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2019-09-03
Upplaga
1
Förlag
Lava Förlag
Medarbetare
Landby, Mikael (form)
Dimensioner
210 x 136 x 15 mm
Vikt
335 g
SAB
Rbo
ISBN
9789188959119
Är du förberedd? : en handbok för krisen (häftad)

Är du förberedd? : en handbok för krisen

(12 röster)  |  Läs 7 recensioner
Häftad Svenska, 2019-09-03
239
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vad gör du om strömmen går och inte kommer tillbaks på flera dagar? Vattnet slutar rinna, toaletten går inte att spola. Du försöker hitta svar på vad du kan göra, men internet ligger nere.

Prepping har under senaste åren gått från att vara en smal undergroundhobby till en trend - och slutligen mainstream. Den här är en personlig bok av två av Sveriges mest kända experter inom området. Lena Wilderäng (f.d Padukova) är professionell äventyrare med överlevnad som integrerad del av sitt yrke, och Lars Wilderäng är romanförfattare till bla. Stjärnklart - boken som fick Sveriges befolkning att börja preppa. Deras gemensamma brinnande intresse för prepping mynnar ut i mängder av inspirerande tips. Texten är generöst kryddad av personliga erfarenheter och berättelser.

Är du förberedd, tar upp ämnet från ett bredare perspektiv. Boken introducerar överlevnadstänk, olika principerna vid kris, berör ett flertal mentala faktorer, och inspirerar till ett mindset som kommer hjälpa dig både i olika krissituationer och i olika aspekter av vardagslivet.

Är du förberedd? går metodiskt igenom alla delar du behöver kunskap inom. Lars och Lena utgår från den vedertagna tre-regeln: tre sekunder utan hopp, tre minuter utan syre, tre timmar utan skydd, tre dagar utan vatten och hygien, tre veckor utan mat och tre månader utan medicin. Du får b.la. lära dig att kontrollera ditt psyke under en pågående kris, sjövett, vad man gör om man gått vilse, brandsäkra hemmet och släcka bränder, att odla din egen mat och hur man bygger livsnödvändiga saker som dusch, toalett och provisoriska vind- och väderskydd. Du får också hjälp med att prioritera vilka delar du ska sätta om i praktiken.

Är du förberedd? kan användas både som verktygsbok, kunskapskälla och inspiration.

"Vi hoppas att det här blir din sista bok om prepping. Nej, inte på grund av att vi tror att apokalypsen kommer snarast efter att den hungrige läsaren hunnit vända sista bladet. Inte alls - vi tror och hoppas att läsarna inte kommer behöva tillämpa sina nyvunna kunskaper. Det är en paradox - varför skriver vi då en bok med preppingtips?

Det vi menar är att vi vill att "prepping" ska upphöra att existera som begrepp, och ersättas med vad det egentligen är - "sunt förnuft". Det är ju få som har missat att alla hushåll förväntas klara sig i minst tre dygn, helst en vecka eller fler. Det ska helt enkelt inte existera folk som är så oförberedda att de inte har vatten, värme, kunskap eller information för att klara sig i krissituation!

Prepping i sig är inte fokus egentligen. Det är din förmåga att klara dig - och din vilja att göra det - som är det viktiga. Alla tips och förslag vi ger dig är blott verktyg för att du ska bygga upp en bred förståelse för vad som är möjligt, och vad som bör prioriteras. Sedan är det du som har rodret."

 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Är du förberedd? : en handbok för krisen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket lite nytt och fakta
  Patriot, 6 februari 2022

  Jag upplever mycket snack och liten verkstad, jag önskar mycket mera handfasta råd och tips om detta är prepping så har jag vari det hela mitt liv.

 2. Tveksam
  Bengt308 (Linköping), 3 december 2020

  För mycket psykologitugg för att fylla ut boken.

 3. Rekommenderas!
  Bokhyllaniskuggan, 29 juni 2020

  ❥ Recension

  Den här boken är verkligen sprängfylld med information, kunskap och tips! Allt från författarnas bakgrund, hur vårt samhälle är uppbyggt och fungerar till vem som ansvarar för vad vid en eventuell kris. Hur saker och ting fungerar, vad som är nödvändigt vid en kris och väldigt detaljerade förklaringar. Lena och Lars har djupdykt i preppingen och gjort ett gediget arbete. Jag gillar fokuset och kapitlen som finns om det mänskliga psyket och hur vi reagerar och agera... Läs hela recensionen

 4. En väldigt överskattad bok

  Boken verkar inte vara korrekturläst. Jag tycker inte att boken hör hemma bland prepper-böcker med tanke på att innehållet är så glest på kunskap.

 5. För allmän
  Mikael Kjellgren, 22 februari 2020

  Alldeles för allmän. Tillför ingen direkt ny kunskap till den som tänkt själv på ämnen någon dag. Saknar mer konkreta och handfasta råd.

 6. Intressant
  Snapphane (Sala), 20 januari 2020

  En intressant bok som kan tilltala många vars intresse sträcker sig längre fram än nästa dag. Läsvärd och skräckfyllda av kunskap. Väl värd att läsa.

 7. Obligatorisk!
  Josefin, 12 november 2019

  Helt grym! Lärt mig massa nytt. Jag gillar att det även nämns om hållbarhet och miljö"vän". Samt att det är en kärlekshandling. Kunskap är makt. Alla måste läsa!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av författarna