Spelet utan slut (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2020-08-20
Upplaga
1
Förlag
Volante
Översättare
Kjell Waltman
Originaltitel
The Infinite Game
Medarbetare
Carlson, Tom (red.)
Dimensioner
222 x 150 x 20 mm
Vikt
469 g
SAB
Qb
ISBN
9789189043404
Vanliga sökord
infinite game
Spelet utan slut (inbunden)

Spelet utan slut

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2020-08-20
229
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I alla spel med ett klart definierat slut, som fotboll eller schack, är aktörerna kända, reglerna fasta och slutmålet tydligt. Vem som är vinnare och vem som är förlorare är enkelt att avgöra.

I spel utan slut, som affärer, politik eller livet självt, kommer och går spelarna, reglerna är föränderliga och slutmålet är ständigt rörligt. Det finns inga vinnare eller förlorare i spelet utan slut: bara de som ligger före och de som halkar efter.

Ju mer Simon Sinek började förstå skillnaden mellan dessa system, desto mer började han se ändlösa spel överallt omkring oss. Han insåg snart att många av de svårigheter som företag och organisationer genomgår helt enkelt beror på att deras ledare agerade i tron att de spelade ett spel med klart definierat slut när de i själva verket deltog i ett spel utan slut. Sådana organisationer riskerar att hamna på efterkälken vad gäller innovation, gruppmoral och till sist resultat.

Ledare som har ett ändlöst tankesätt bygger istället starka och flexibla organisationer präglade av innovationskraft. De anställda litar på varandra och sina chefer. Dessa organisationer har förmåga att frodas i en värld i ständig förändring, medan deras konkurrenter hamnar efter. Det är dessa ledare som för oss alla in i framtiden.

Simon Sineks poäng är att förmågan att bemästra spelet utan slut är helt avgörande för varje ledare som alltid strävar efter att göra sin organisation så stark som möjligt.

Simon Sinek är författare och föreläsare, född 1973 i Storbritannien. Han har bjudits in till organisationer som Microsoft, American Express, FN och Pentagon för att presentera sina idéer. Hans TED-talk som utgått från boken har visats närmare 40 miljoner gånger.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Spelet utan slut
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Simon Sinek