Det här kommer göra ont (pocket)
På topplistor
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2020-02-06
Förlag
Volante
Översättare
Erik MacQueen
Originaltitel
This is going to hurt : secret diaries of a junior doctor
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
150 g
SAB
Lz Kay, Adam
ISBN
9789189043664
Det här kommer göra ont (pocket)

Det här kommer göra ont

(47 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket Svenska, 2020-02-06
59
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Smärtsamt rolig" Stephen Fry

"Fantastiskt rolig och hjärtekrossande... jag tjöt av skratt, flämtade och kvävdes då och då av skratt... den här boken kanske gör ont, men på ett viktigt och nödvändigt sätt." Times

"Om du är det minsta känslig så rekommenderar jag att du läser den här boken liggande platt på rygg. Mer än en gång på min pendling, när jag rusade igenom Adam Kays otroligt roliga, hjärtekrossande bok, kände jag att knäna började vika sig... vissa inlägg är så roliga att man skrattar alldeles för högt." Daily Telegraph

På nätterna får man som AT-läkare ansvaret för samtliga patienter på sjukhuset. Man styr skutan på egen hand. En skuta som är helt enorm, och står i lågor, och som man inte fått några egentliga instruktioner om hur man seglar.

När Adam Kay som nybakad läkare tillträder sin AT-tjänst i London börjar ett minst sagt utmanade yrkesliv. 97-timmarsveckor, beslut på liv och död, en ständig ström av kroppsvätskor och sämre betalt än parkeringsmätaren utanför sjukhuset. Det här kommer att göra ont består av hans dagboksanteckningar, hisnande bakom-kulisserna-vittnesmål som får läsare att ömsom skratta, ömsom gråta. Här finns hysteriskt roliga reflektioner, märkliga patientfall, hjärtskärande öden och oroväckande många främmande föremål på fel ställen.

Boken är också ett nödrop inifrån ett krisande sjukvårdssystem, och en gripande skildring av ett läkarliv som en dag blir för mycket.

Adam Kay är en brittisk före detta läkare. Han är i dag verksam som stå-upp-komiker och författare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det här kommer göra ont
 2. +
 3. Hur jag lärde mig förstå världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur jag lärde mig förstå världen av Fanny Härgestam, Hans Rosling (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Det här kommer göra ont. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Skrattfest
  Lotta Ahlbeck , 18 januari 2021

  Hög igenkänning för alla som jobbar eller har jobbat inom vården. Korta inlägg så det är lätt att läsa, lägga ifrån sej och återkomma i handlingen

 2. Läste inte ut den
  Karin Eriksson, 21 december 2020

  Nonchalant skriven och inte alltid trovärdig därför tröttnade jag efter att ha läst ca halva boken.
  Mao rekommenderar jag den inte

 3. Rolig
  MA, 24 november 2020

  Underhållande men också lärorik. Man blir insatt i hur det är att jobba inom vården i Storbritannien på ett komiskt sätt.

 4. Superkul
  Gisela Oskarsson, 6 oktober 2020

  Den här boken fick mej att skratta så många gånger att jag fick ont i magen. Man får en ordentlig inblick hur det går till på stora sjukhus.

 5. Skrattade så jag grät!
  Therese, 29 september 2020

  Mycket läsvärd bok där jag vid flera tillfällen skrattade så jag grät. Man måste kanske inte, men det underlättar, att man har vårdkunskap. Viktigt att läsa alla fotnoter då de bidrar mycket till humorn!!

 6. Lagom och rolig
  Anna Strömblad, 24 september 2020

  Lätt att läsa mellan saker då boken inte har långa kapitel. Rolig och ger en inblick i vårdens intressanta värld.

 7. Hmm
  Anna-Maria , 6 augusti 2020

  Trots att jag är vårdutbildade så var den lite gäspig i min smak. Rolig ? Jodå bitvis. Glöm dock inte läsa de markerade förklaringarna för de var de roligaste bitarna

 8. Helt okej
  Pernilla, 13 juli 2020

  Lite svårt med alla medicinska termer som dök upp med jämna mellanrum vilket gjorde det svårt att få ett bra flow i boken

 9. Kul bok
  Edvard, 11 april 2020

  Äntligen en riktigt kul bok som man skrattar åt på riktigt! Lättläst och bra skriven. Perfekt att skicka som present till någon som behöver piggas upp lite. (Ja, kanske inte till någon som ligger på sjukhus, då :-)

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Adam Kay